I sin åpningstale sa Torunn Hovde: - Nyt dagen, ta deg godt tid og få med deg historien om maten som er lagd med kjærlighet og stolthet.

Under åpningen benyttet også styreleder for matfestivalen og fylkesleder i Buskerud Bondelag anledningen til å gratulere våre venner i Buskerud Bonde og Småbrukarlag med 100-års jubilèet.

- Dere har vært og er en viktig røst mot politikerne - kampvillige og klare og tydelige sa Torunn Hovde til fylkessekretær Einar Grimelid som mottok gave og blomster på vegne av Buskerud Småbrukarlag.

Torunn trakk også framdet gode samarbeidet vi har med Småbrukarlaget i Buskerud.

- Vi står sammen for Buskerud-bondens beste og vi håper dere blir like ivrige og slagferdige de kommende hundre årene også.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jentene er ivrige opptatte med å male eget mjøl av hvetekorn.

Buskerud Bondelag hadde også stand sammen med Småbrukarlaget. Tilbudet til barna med å lage sitt eget mjøl var et populært tiltak som tidvis førte til køer for å få malt korn, ekstra stas var det selvfølgelig å få med mjølet hjem. Med på veien fikk de også med seg informasjon om hvor maten kommer fra.

Vi fikk også god avsetning på brosjyren; "Matvalget! - Norsk matproduksjon står på spill" fra Norges Bondelag og mange tok seg også tid til en prat.

Øvre Eiker Bondelag benyttet også anledningen til å slå et slag for Matvalget med godt synlige bannere når folk reiste fra Egertorget Matfestival.

På Egertorget deles det også ut priser og juryen har alltid en vanskelig jobb. Alle produsentene som deltar på lokalmattorget har lagt ned mye jobb i produktene sine og i år var det også rekord med hensyn til antall utstillere.

Prisen for beste stand gikk til Grini Hjemmebakeri, juryens dom var som følger: Standen er innbydende, med ”hjemmebakt stemning”, lekkert dandert og gode fargevalg.

Minst like vanskelig er det å plukke ut beste produkt eller matrett, med mange forskjellige typer produkter å velge mellom. Juryen falt til slutt ned på rømmebrød fra Hemsedal flatbrødbakeri. Juryens dom var at rømmebrødet ga en helt spesiell smaksopplevelse, det er løvtynt og smelter i munnen og produktet er håndlagd og etter gamle tradisjoner.

 

 

 

 

 

 

 

 

Standen til Småbrukarlaget og Bondelaget var populær og godt besøkt avbåde barn og voksne.