Stølsliv i Hallingdal

Hallingdal har mange aktive støler, og på Facebook-siden «Stølsliv i Hallingdal»  finner du oversikt over aktive støler som tar imot besøk. Stølene er spredt over et større område, fra Golsfjellet til Hol og Hemsedal og helt opp til foten av Hallingskarvet. Vi kan anbefale å følge oppfordringen #komhit

De fleste av stølene byr på stølsprodukter, flere har servering og noen har også overnattingsmuligheter. Om du ikke drar til seters for å gjøre deg fet i sommer, så dra til seters og ta med deg noen gode opplevelser hjem.

 

Øynebråten støl

På Øynebråten støl er det Magne og Marianne Øynebråten som er vertskap. Til stølen har de med seg 15 kyr, 3 griser og høner og kalver er det også på stølen. – Dette har blitt en livsstil for oss, sier Magne Øynebråten og viser oss rundt på stølen. Her på Golsfjellet har både folk og dyr det god kan Magne og Marianne bekrefte. Her hersker det ro og fred og øyet kan hvile på det vakre fjell-landskapet som pleies av de beitende kyrne.

De siste fire årene har det hatt åpen besøksstøl fra torsdag til søndag hvor de blant annet selger kvikaku, rømme og mjølkeprim. – Interessen har vært økende med flere besøk hvert år, det synes vi er moro sier Øynebråten.

Vertskapet på Øynebråten støl, Magne og Marinanne Øynebråten

1/3 av melkekvoten produseres på stølen

-Stølen ble kjøpt i 1983, og her oppe har vi to slåtter på de beste skiftene. Vi leverer melka til Tine, om lag 1/3 av kvota blir produsert på stølen og en liten andel av produksjon bruker vi selv til å produsere rømme og mjølkeprim som besøkende kan kjøpe med seg, avslutter Øynebråten.