Nyheter

Utsettelse av fristen for å spre husdyrgjødsel

Opprinnelig frist for spredning av husdyrgjødsel er 1. september. Det er nå viktig å få høstet så stor avling som mulig, og det er fremdeles god plantevekst i mange områder i landet i ukene framover.

Krisepakke: - Fornøyd med rask avklaring

Landbruksorganisasjonene og regjeringa har i dag blitt enige om innholdet i en krisepakke etter årets tørkesommer. – Dette bidrar til å redusere tapet etter tørken, sier lederen i Bondelaget.

Naturligvis 2018

Sjølv om det i korte periodar kunne vere greit med ein paraply i høgrehanda - ja så vart det likevel folksamt på stemneplassen på Evjemoen laurdag ettermiddag. Naturligvis 2018 ser ut til å verte den best organiserte messa nokon gong. Rekordmange utstillarar, smilande publikum, heilsteikt sau, heimelaga iskrem frå Sirdal - og blankpolerte traktorar på tilbod. Sundagen synte vergudane seg frå si aller beste side. Aldri nokon gong tidlegare he det vore samla så mykje folk inne på messeområdet. Mange utstillarar melder om rekordomsetning. Dei gler seg alt til august 2019 ..

Mat i sentrum - på Torvet i Kristiansand

Merk deg dagen, laurdag den 1. september. Då skjer det noko verkeleg spanande og flott midt i hjartet av Kristiansand. Sørlandets hovudstad. Mat i sentrum. Heile Nedre Torv vert fylld opp med spanande matrettar, kortreiste råvarer, lokale produsentar , smilande bønder og Bondens Marked. Sjølvsagt er sjømateksperten "Reinhartsen" hjarteleg tilstades med havets mange ulike delikatesser.

Åpen Gård - 2018

Neste søndag, den 26.august, er det igjen klart for ei rekkje med flotte arrangement i regi av trugne bondevener, ihuga bønder og aktive tillitsvalde. Åpen Gård er eit årvisst arrangement som samlar tusenvis av skodelystne øve heile landet. Ein strålande flott familiedag rundt på ulike gardsbruk. Ein festdag for landbruket - ein fetsdag for både store og små.

Møter om grovforsituasjonen

Ei samla næring, og våre samarbeidande organisasjonar medrekna, stend bak denne møteserien som vil rette søkjelyset mot den alvorlege grovfôrsituasjon i regionen vår. Det vert innlegg frå dei ulike organisasjonane, og det vert informasjon om ertstatningsordninga. Arrangørane ser fram til å møte sine samarbeidspartnarar - og vonar det vert fulle hus både på Evje, i Lyngdal og på Holt.

Naturligvis 2018

Se programmet for messa på Evjemoen.

Norges største politiske verksted - med landbruk på dagsorden

Landbruksduell, GMO-debatt, tekno-show og Bondepub er blant arrangementene Bondelaget inviterer til når Arendalsuka 2018 går av stabelen 13. til 18. august.

Bondelagslederen møtte tørkerammede bønder i Agder

- Det gjør sterkt inntrykk. Nå er det viktig å jobbe for gode løsninger og å sikre økonomien for de mange bøndene som er rammet av tørken, sier Lars Petter Bartnes etter møter med tørkerammede bønder i Agder.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere