Nyheter

Bonden må stundom take meir av ansvaret på eigne skuldre

- Når marknaden er metta, når overproduksjon er resultatet, då må bonden sjølve take meir av ansvaret. Det nyttar ikkje til ei kvar tid å velte alt ansvar øve på Nortura. Knut Helmer Feltstykke. Røynd grisebonde, fast sete i fylkesstyret i Aust-Agder Bondelag og fylkesleiar i Norsvin, avd. Agder.

På gardsbesøk hjå Tove og Tor Arne liland

Hjå familien Liland, på Tonstad i Sirdal,finn du både hjarterom og husrom. Venesæle folk som i årevis he teke i mot born - og unge sambygdinger til omvisning på garden. Spanande og lærerike dagar. Godt naboskap - og stuttreist mat på bordet.

– Et glasskår i skogen kan være nok. Ekstrem skogbrannfare på Agder

– Det er ikke meldt nedbør i Sør-Norge i overskuelig fremtid, og det tørre sommerværet vil sannsynligvis fortsette den neste uken. Det blir stort sett over 20 grader, og det kan komme opp mot 25 - 28 grader enkelte steder. Dermed vil skogbrannfaren fortsette å øke.

Innstiller på gjenvalg av Birte Usland

Valgnemda innstiller på gjennvalg av Birte Usland, fra Marnardal, som medlem av hovedstyret i Norges Bondelag.Valg av nytt styre skjer på årsmøtet til Norges Bondelag på Lillehammer 6.-7. juni 2018.

Inngår jordbruksavtale med staten

Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag har blitt enige med staten om jordbruksavtale for 2020.

Jordbruk blir dårligere butikk

I fjor vår vedtok stortinget at inntektsgapet mellom jordbruket og andre grupper i samfunnet skal reduseres. Med regjeringas nåværende tilbud vil det motsatte skje.

Bli med oss på dugnad – Naturligvis

Styret har vedteke at det i år blir utbetalt ei godtgjersle på 100.- kroner for kvar utført arbeidstime. Dette er ei godtgjersle som vert utbetalt til det laget / den organisasjonen som vedkomande dugnadsarbeider representerer.

Hallvard Forgard

30 år gamle Hallvard Forgard satsar for fullt som gardbrukar på slektsgarden i Åseral. Gardsvegen nr 111 i den bygda kor mjølkebilsjåføren he fri heile sumaren. Halvard he tru på framtida. No utvidar han fjoset og byggjer ny tårnsilo.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere