Nyheter

Fylkesmannen møtte næringen for å drøfte den prekære fôrsituasjonen i Agderfylkene.

Representanter fra Tine, Bondelaget, Norsk Landbruksrådgiving Agder, Tyr Sørlandet og Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder var den 28. juni, samlet på Fylkeshuset i Kristiansand.

Det innføres krav om oppdaterte kunnskaper om dyrehelse og smittevern for alle i næringsretta dyrehold

Den nye dyrehelseforskriften fokuserer på forebygging. Kravene i forskriften er satt for å hindre spredning av smitte mellom besetninger. Her kan du lese mer om endringene fra gammel til ny forskrift.

Gratulerer så mykje - betre enn dette kan det ikkje gjerast

To mjølkeprodusentar frå Åseral har mottatt Mjølkespannet for å ha levert elitemjølk i meir enn samanhengande 25 år. Karin og Bjørn Ljosland - og Inger Marie og Ove Austegard Utdelinga fann stad under ei høgtideleg markering på Lillestrøm i forkant av TINE sitt årsmøte.

Vedtak om lisensfelling av jerv og ulv

Rovviltnemnda i region 2 Sør-Norge har vedtatt kvoter for lisensfelling av jerv og ulv i 2018/2019. Kvotene er på to dyr av hver art og gjøres gjeldende for hele regionen (Vestfold, Buskerud, Telemark og Aust-Agder).

Mat i sentrum - Midt i byen

Du kan alt no merke deg datoen 1. september. Denne laurdagen vil eit mangfold av av bondevener, lokale matprodusentar, lag og organisasjonar - og kvitkledde kokkar gjere om torvet i Kristiansand til ein gigantisk matmarknad. Arrangørane vonar at meir enn 10 000 personar vil vitje Wergelandsparken, Øvre Torv - og Nedre Torv i løpet av dagen.

Bilete frå Bondetinget 2018

Årsmøte 2018 i Norges Bondelag er historie. No er det mygg, klegg, rundballeplast, kortreiste jordbær og spelsau på sumarbeite som stend på timeplanen for bøndene i tida som kjem. Ein solid delegasjon med utsendinger frå båe agderfylka var hjarteleg tilstades på Bondetinget. Her fylgjer ein usensurert fotografisk dokumentasjon på frammøte.

Stemningsrapport frå høgfjellet i Sirdal

Medan åker og eng, beitemark og glodheite bønder i desse dagar lengtar etter ei skikkeleg rotbløyte - så er det heilt andre tilhøve som møter Spelsauen i Sirdalsheiene. Tor Arne Liland har sendt osss desse flotte bileta frå Breievatnsbekken, 650 m.o.h. Stemningsfullt, grøderikt og vakkert.

Bønder, plast og omdømme

Hvordan vi i landbruket håndterer eget avfall, og hvordan folk rundt oss oppfatter dette, vil påvirke næringas omdømme, negativt eller positivt.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere