Nyheter

Praktverk om rovviltet på Agder

Gjennom 260 sider tek forfattaren, Tor Punsvik, oss med på ei spanande rundreise gjennom rovdyra sitt rike - på Agder. Rikt illustrert med flotte bilete og meisterlege teikninger. Finn Aasheim, leiar av Bondelaget sitt Agderkontor, er ein av medforfattarane i boka.

Trygve og statsråden

- Eg trivast på jobben kvar einaste dag, seier Trygve(11). - Det aller gildaste er når eg kan kose meg med dyra.Tre dagar i veka er han på jobb på "Lindland Gård." Torsdag denne veka fekk han helse på sjølvaste landbruksministeren. Sola sende sine varmande stråler øve gardstunet. Bjørka hadde pynta seg i dei vakraste haustfargane - og statsråd Hoksrud var i strålande humør. Som vanleg.

Når matfatet er tomt, biter hestene

Om ikke akkurat dramatisk, så ble årets beitesesong i alle fall en prøvelse både for dyr og bonde. Verst ut kom nok storfeholdet, som i all hovedsak beiter på innmarksbeite.

Lite krutt i regjeringas jordvernstrategi

Regjeringa la i dag fram en oppdatert jordvernstrategi etter bestilling fra Stortinget. Bondelaget er skuffet over at regjeringa ikke vil vurdere hverken sterkere juridisk vern av matjorda eller innstramming av jordvernmålet etter 2020.

Følger ikke opp klimatiltak i statsbudsjettet

Det er et stort behov for klimainvesteringer i landbruket. Regjeringa følger ikke opp stortingsflertallet som ber om et klimafond for landbruksnæringa.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere