Nyheter

Kari er på sporet

- Det er her me er avhengig av kvar einskild bonde. Me er avhengig av kvar einskild lokale matprodusent for nettopp å få eit stabilt og godt forsyningsledd .

Viktig inntektsvekst for bonden

Norges Bondelag har blitt enige med staten om en jordbruksavtale for 2024. – Bonden trenger inntektsvekst, og denne avtalen bidrar til det, sier Bjørn Gimming, leder i Norges Bondelag.

Sterk oppfordring fra ordførere på Agder

Vi oppmoder regjeringen om å strekke seg langt for å komme jordbrukets økonomiske krav i møte. Vi forventer videre at regjeringen kommer med en tidfesta opptrappingsplan for jordbruket så snart som mulig, slik det er lovd i Hurdalsplattforma.

Bondelaget går i forhandlinger

Nå vil vi møte staten, og de må vise betydelig forhandlingsvilje, for det er mye som står på spill i årets oppgjør, slår Gimming fast.

Stor avstand i tetting av inntektsgap

Statens tilbud i jordbruksoppgjøret har en langt lavere inntektsvekst enn jordbrukets krav. – Skal vi fjerne tvilen i landbruket slik at bonden fortsetter som matprodusent, trenger vi et kraftigere inntektsløft, sier Bjørn Gimming, leder i Norges Bondelag.

Dystre tall fra Landbruksbarometeret

Tallene fra Landbruksbarometeret 2023 er klare. 38 prosent av de spurte vil ikke anbefale unge å bli bonde - og 64 prosent av bøndene her i landet oppgir at lønnsomheten på gården er veldig eller ganske dårlig

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere