Landbrukets Økoløft
Mandag 16. oktober kl. 12 -16 inviteres det til gratis arrangement på Tjeldsunbrua kro og hotell. Er du nysgjerrig på muligheter og utfordringer ved økologisk produksjon? Kom på møte!
Økobonde, jeg?
Salget av økologisk mat øker som aldri før, og norsk økologisk produksjon blir hengende
etter. Må vi importere den økologiske maten? Eller kan vi gjennom felles satsing bygge opp
en produksjon av økologisk mat på lokale ressurser? Er du nysgjerrig på muligheter og
utfordringer ved økologisk produksjon? Kom på vårt møte og hør om praktiske erfaringer.
Når: Mandag 16. oktober, kl. 12.00 – 16.00
Hvor: Tjeldsundbrua Kro og hotell, Evenskjær
Program
Velkommen til Troms Marianne Uleberg, assisterende Landbruksdirektør
Kort om Landbrukets ØKOLØFT Aina Bartmann, prosjektleder
Hvorfor ønsker vi å satse på økt økologisk produksjon?
- Randi Hokland, Troms Bondelag
- Margrethe Figved, Troms Bonde- og Småbrukarlag
Praktiske erfaringer fra egen gård
- Brit Mjåland, økologisk jordbærproduksjon, Marnardal, Vest-Agder
- Ola Johansen, melk- og kjøttprodusent, Pasvik, Finnmark
VARM LUNSJ blir servert cirka kl. 13.30
Hvor i Nord-Norge ønsker TINE mer økologisk melk? Hanne Strand, prosjektleder
økomelkprosjektet TINE
Økologisk grønt og bær i Nord-Norge – hva er viktig å tenke på? Ingrid Myrstad,
rådgiver Norsk landbruksrådgiving
Hvorfor vi vil satse på økologiske metoder Odd-Arne Johnsen, nyoppstartet med
bringebær i Tovik i 2017
Bondens marked, et sted å starte for bær- og grøntprodusenter?
Randi Ledaal Gjertsen, daglig leder Bondens marked Norge
Debio og Landbruk Nord vil også være tilstede under møtet. Det blir anledning til spørsmål og
diskusjon etter hvert innlegg.
Arrangementet er gratis.
Av hensyn til matservering ønsker vi påmelding innen 13. oktober 2017 til aina@oikos.no