Rogaland sikra seg heile ni finaleplassar til Det Norske Måltid
Atter ein gong viser matfylket Rogaland at me har mykje godt på gang! Gratulerer til alle finalistar!
Me er svært stolte av mangfaldet av dyktige produsentar og foredlerar me har her i fylket. Me heier på dykk alle saman! Under har me lista over alle finalistane frå Rogaland. Merk at det er garantert gull, sølv og bronse til Rogaland i kategorien kjøt, noko som sjølvsagt er berre rimeleg.
Finalister Årets Grønne
Blomkarse mikrogrønt, Smågrønt, Rogaland
Gråblå østerssopp, Topp Sopp, Rogaland
Finalister Årets Grønne foredlet
Tindved sorbet med einerbær og nype, Siddis Gelato, Rogaland
Finalister Årets Kjøtt
Vaktel, Strand Gård, Rogaland
Lammecarré fra Klostergarden, Klostergarden, Rogaland
Tomahawk av melkefora Angus/Wagyu kalv, Nyyyt, Rogaland
Finalister Årets Kjøtt foredlet
Vikedal spekeskinke, einerøkt modnet 3,5 år, Vikedal Gårdsmat, Rogaland
Finalister Årets Ost
Fønix, Stavanger Ysteri, Rogaland
Finalister Årets Søtsak
Chilli 50%, Xoco, Rogaland
For heile lista over finalistar, sjå her: http://detnorskemaltid.no/fra_104_deltakere_til_40_finalister/