Bondelagene deler mat og kunnskap om muligheter og utfordringer for landbruksnæringa

Av Grete Nytrøen Kvavik,
  • Tips en venn om denne siden

Siv Mossleth (Sp) og Håkon A. Møller (MDG)
Fylkestingspolitiker Siv Mossleth (Sp) og kommunepolitiker Håkon A. Møller (MDG) deltok på landbrukslunsj i Bodø 19. april

Lokale bondelag og fylkeslaget i Nordland har de siste ukene invitert politikere til mat og prat om landbruket og hvilke rammebetingelser vi trenger for å kunne produsere mat i regionen.

Kampanjen Del et måltid gjennomføres i april i Bondelagets lokallag i Nordland. Kommune- og fylkestingspolitikere har blitt invitert til lunsj i Vestvågøy, Tysfjord, Hamarøy og Bodø.

God norsk mat er i sentrum under arrangementene: Hvordan den produseres og hvordan rammebetingelsene for landbruket påvirker produksjonen og gårdbrukerens hverdag. Tema som har kommet opp er blant annet leiejord, rekruttering til landbruket, melkekvoteregioner, kommunal forvaltning og lønnsnivå for gårdbrukeren.

Måltidene har blitt en hyggelig ramme og et godt utgangspunkt for dialog mellom produsenter og politikere.

Vi er på flyttefot, desember 2017

Nordland Bondelag flytter kontor

Nå har vi pakket oss ut av de gamle kontorene og gjør oss klar for flytting til ny adresse. Fra 3. januar er vi å treffe i Havnegata 9 i Bodø.

Tør å spørre: - er du medlem?

Verv og vinn!

November er vervemåned og det er premier til alle som verver. Beste verver i Nordland i 2017 får i tillegg et reisegavekort!

Gaupe angriper lam på beite. Fotograf Jostein Hunstad.

Kurs om erstatning for tap til rovvilt

Norges Bondelags advokater og andre medarbeidere med kompetanse på erstatning for tap av beitedyr til rovvilt holder kurs på Meyergården 19. oktober.

Våre samarbeidspartnere