Unge bønder- kurs

Av Marianne Osmundsen,
 • Tips en venn om denne siden

Rogaland bondelag og Samarbeidsrådet for landbruksorganisasjonane i Rogaland inviterer til kurs for unge bønder på Bryne kro & hotell, 5.- 6. oktober 2012.

Hele programmet finner du her

   

  På fredag kveld vil det være middag og bondepub sammen med lokale bondelag.

   

  Kurset er en inspirerende samling for de som nettopp har overtatt gårdsbruk, og de som skal overta.

   

  Detaljert program blir sendt til de påmeldte.

  For påmelding: TLF: 51887273, E-post: marianne.osmundsen@bondelaget.no

   

  Pris: 500 kr enkel/750 kr for par for overnatning (Inkl. frokost, lunsj og middag).

           400 kr uten overnatning (inkluderer lunsj og middag)

                                                      

   

   

  Påmeldingsfrist: 21.september.

   

  Bondens Marked søker flere produsenter

  Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

  besøk nordland

  Besøk av Nordland Bondelag

  Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

  Debattmøte om dyrevelferd

  Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

  Usemje om ny gjødselvareforskrift

  Landbruksdirektoratet la i sist veke ut forslag på ny forskrift om lagring og bruk av husdyrgjødsel. På viktige punkt for vårt fylke er det usemje mellom Landbruksdirektoratet og Miljødirektoratet.

  Norges Bondelag sitt representantskap

  Norges Bondelag sitt representantskap er nå samla i Oslo for å legge strategien før årets landbruksforhandlingar. Fylkesleiar Marit Epletveit var først på talarstolen når det blei opna for generell debatt på krava til jordbruksforhandlingane.

  Pelsdyr-debatt på Klepp Bibliotek

  I samarbeid med Klepp bibliotek og Bondevennen inviterte Nationen til debatt om pelsdyrnæringa. Møtet ble holdt på Klepp Bibliotek i går kveld.

  Styretur til Egersund

  Styret har kommet kjapt i gang med styrearbeidet etter årsmøtet og har vært på styretur til Egersund. Sveinung Svebestad var med å styrte prosessen. På agendaen stod blant annet fordeling av representanter til ulike utvalg i Rogaland Bondelag. Det ble også tid til en tur på kino i Egersund.

  Matjord bør vernes – også på Fagerheim

  I Norge er bare 3 prosent totalt egnet til å dyrke mat i. Vi er derfor for bevaring av all matjord i Haugesund, og mot reguleringen av Fagerheim som ramme for utvikling av en ny bydel, skriver Nini Hæggernes fra Miljøpartiet De Grønne Haugesund i dette leserinnlegget.

  Våre samarbeidspartnere