Tur med kokkeelever

Av Marianne Osmundsen,
  • Tips en venn om denne siden

Rogaland Bondelag og Kokkemesterlauget Rogaland inviterer til en fristende flerretters middag på Jåttå videregående skole mandag 4. juni kl 16.00.

Alle videregående skoler i Rogaland som har vg 2 klasse innen kokk og servitør ble invitert til kokkeelevtur. I alt 32 elever fra Jåttå, Karmsund, Rygjabø og Time vgs møtte på turen. Målet med opplegget er å gi elevene kunnskap om hvordan gode norske landbruksprodukt blir til. Elevene får besøke ulike produsenter og vil bli gitt en orientering om hvilket arbeid som blir lagt ned for å få frem den beste kvaliteten på gården sine produkt. Turen gikk blandt annet innom melkeprodusenten Arnstein Røyneberg på Sola, Sølve Salte som driver økologisk eggeproduksjon og gartneriet hos Jone Wiik.  Etter turen samlet elevene på Jåttå vgs for å lage en flerretters middag med gode norske landbruksprodukt. Som faglig rettleder og inspirator er den kjente kokken Heine Grov med både på gårdsbesøkene og på kjøkkenet. 

 

Melkeproduksjon hos Arnstein Røyneberg. T.v Eivind Røyneberg.

 

 

 

 

 

Hos Sølve Salte. Økologisk eggeproduksjon.

 

 

 

Gartneri. Hos Jone Wiik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Usemje om ny gjødselvareforskrift

Landbruksdirektoratet la i sist veke ut forslag på ny forskrift om lagring og bruk av husdyrgjødsel. På viktige punkt for vårt fylke er det usemje mellom Landbruksdirektoratet og Miljødirektoratet.

Norges Bondelag sitt representantskap

Norges Bondelag sitt representantskap er nå samla i Oslo for å legge strategien før årets landbruksforhandlingar. Fylkesleiar Marit Epletveit var først på talarstolen når det blei opna for generell debatt på krava til jordbruksforhandlingane.

Pelsdyr-debatt på Klepp Bibliotek

I samarbeid med Klepp bibliotek og Bondevennen inviterte Nationen til debatt om pelsdyrnæringa. Møtet ble holdt på Klepp Bibliotek i går kveld.

Styretur til Egersund

Styret har kommet kjapt i gang med styrearbeidet etter årsmøtet og har vært på styretur til Egersund. Sveinung Svebestad var med å styrte prosessen. På agendaen stod blant annet fordeling av representanter til ulike utvalg i Rogaland Bondelag. Det ble også tid til en tur på kino i Egersund.

Matjord bør vernes – også på Fagerheim

I Norge er bare 3 prosent totalt egnet til å dyrke mat i. Vi er derfor for bevaring av all matjord i Haugesund, og mot reguleringen av Fagerheim som ramme for utvikling av en ny bydel, skriver Nini Hæggernes fra Miljøpartiet De Grønne Haugesund i dette leserinnlegget.

Våre samarbeidspartnere