- Rydd opp plastsøppelet

Av Jorunn Erga Steinsland,
  • Tips en venn om denne siden

På torsdag skal Rogaland ryddast. Blir du med på dugnaden?
På torsdag skal Rogaland ryddast. Blir du med på dugnaden?

Torsdag skal Rogaland ryddast. Marit Epletveit oppfordrar alle bønder til å hiva seg på og få vekk landbruksplasten.

Sjølv har bondelagsleiaren i Rogaland allereie vore ein runde på søppeljakt med ungane, men lovar at det blir fleire.

- Rundballeplasten festar seg fort i tre og gjerder og det ser skikkeleg fælt ut. Eg oppfordrar alle til å ta ein runde å plukka plast, seier Epletveit, som sjølv tok med barna og lot dei klatra opp i trea for å få vekk søppelet.

- Alt hjelper og det er viktig at me som bønder tek vår del av ansvaret, meiner ho.

Oppfordringa kjem i samband med NRK Rogaland sin ryddedugnad «Hele Rogaland rydder» torsdag 27. april.

Les meir: Bli med på vårrengjøring av Rogaland

NRK Rogaland utfordrar enkeltpersonar, skular, barnehagar, frivillige lag, politiske parti, burettslag og kommunar å hiva seg på dugnaden og få Rogaland reint og ryddig. Mange av dei andre mediehusa i Rogaland er også med på aksjonen.

Meld deg på ryddedugnaden her.

 

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Usemje om ny gjødselvareforskrift

Landbruksdirektoratet la i sist veke ut forslag på ny forskrift om lagring og bruk av husdyrgjødsel. På viktige punkt for vårt fylke er det usemje mellom Landbruksdirektoratet og Miljødirektoratet.

Norges Bondelag sitt representantskap

Norges Bondelag sitt representantskap er nå samla i Oslo for å legge strategien før årets landbruksforhandlingar. Fylkesleiar Marit Epletveit var først på talarstolen når det blei opna for generell debatt på krava til jordbruksforhandlingane.

Pelsdyr-debatt på Klepp Bibliotek

I samarbeid med Klepp bibliotek og Bondevennen inviterte Nationen til debatt om pelsdyrnæringa. Møtet ble holdt på Klepp Bibliotek i går kveld.

Styretur til Egersund

Styret har kommet kjapt i gang med styrearbeidet etter årsmøtet og har vært på styretur til Egersund. Sveinung Svebestad var med å styrte prosessen. På agendaen stod blant annet fordeling av representanter til ulike utvalg i Rogaland Bondelag. Det ble også tid til en tur på kino i Egersund.

Matjord bør vernes – også på Fagerheim

I Norge er bare 3 prosent totalt egnet til å dyrke mat i. Vi er derfor for bevaring av all matjord i Haugesund, og mot reguleringen av Fagerheim som ramme for utvikling av en ny bydel, skriver Nini Hæggernes fra Miljøpartiet De Grønne Haugesund i dette leserinnlegget.

Våre samarbeidspartnere