Rogaland bondelag ønsker alle parti velkomne til gards

Publisert 04.08.2017
  • Tips en venn om denne siden

Solfrid Lerbrekk (SV) og Marit Epletveit
Solfrid Lerbrekk (SV) fekk sjå beita ved garden til Marit Epletveit, leiar i Rogaland bondelag. (Foto: Kjell Andreas Heskestad)

Denne veka gjesta Solfrid Lerbrekk (SV) fjoset til Marit Epletveit, leiar i Rogaland bondelag.

- Det går bra altså!

Stortingskandidat for SV i Rogaland, Solfrid Lerbrekk, sit konsentrert ved sida av ei ku i fjoset til Marit Epletveit i Gjesdal. I handa har ho ein prøvekopp og målet er å få samla nokre dråpar mjølk oppi denne. Kua er sånn måteleg fornøgd og sparker etter mjølkaren som ikkje gir opp av den grunn.

 

Vil ha kontakt med alle parti

Valkampen er i gang for fullt og dei siste vekene har fleire politikarar gjesta bondelagsleiaren. Ho tek i mot alle med opne armar og alle rogalandspolitikarane har ein ståande invitasjon,

Rogaland bondelag er opptekne av å byggja politiske nettverk og onsdagens besøk av SV er eit ledd i denne strategien, og vil gjerne ha kontakt med alle partier som er interessert i landbruk før stortingsvalet i september.

 

Mjølkekonkurranse?

SV-politikar Lerbrekk er oppvaksen på gard og kjenner derfor godt til landbruket. 

- Dette var eit godt utgangspunkt for møtet vårt, der diskusjonen gjekk på kva SV og bondelaget meiner er viktigt for framtidas landbruk i Rogaland, seier Kjell Andreas Heskestad, nestleiar i Rogaland bondelag.

Etter god drøs over kjøkkenbordet, gjekk turen ut for å ta inn kyrne frå beitet til mjølking.

Solfrid har erfaring med mjølking og utfordra resten av stortingskandidatane i Rogaland til mjølkekonkurranse.

 

Tekst: Kjell Andreas Heskestad og Jorunn Erga Steinsland

Rogaland Bondelaget stiller gjerne med ku.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Usemje om ny gjødselvareforskrift

Landbruksdirektoratet la i sist veke ut forslag på ny forskrift om lagring og bruk av husdyrgjødsel. På viktige punkt for vårt fylke er det usemje mellom Landbruksdirektoratet og Miljødirektoratet.

Norges Bondelag sitt representantskap

Norges Bondelag sitt representantskap er nå samla i Oslo for å legge strategien før årets landbruksforhandlingar. Fylkesleiar Marit Epletveit var først på talarstolen når det blei opna for generell debatt på krava til jordbruksforhandlingane.

Pelsdyr-debatt på Klepp Bibliotek

I samarbeid med Klepp bibliotek og Bondevennen inviterte Nationen til debatt om pelsdyrnæringa. Møtet ble holdt på Klepp Bibliotek i går kveld.

Styretur til Egersund

Styret har kommet kjapt i gang med styrearbeidet etter årsmøtet og har vært på styretur til Egersund. Sveinung Svebestad var med å styrte prosessen. På agendaen stod blant annet fordeling av representanter til ulike utvalg i Rogaland Bondelag. Det ble også tid til en tur på kino i Egersund.

Matjord bør vernes – også på Fagerheim

I Norge er bare 3 prosent totalt egnet til å dyrke mat i. Vi er derfor for bevaring av all matjord i Haugesund, og mot reguleringen av Fagerheim som ramme for utvikling av en ny bydel, skriver Nini Hæggernes fra Miljøpartiet De Grønne Haugesund i dette leserinnlegget.

Våre samarbeidspartnere