Open farm på Tjørn

Av Marianne Osmundsen,
  • Tips en venn om denne siden

Sundag 12.05 tok nærare 200 stk turen til Tjørn i Bjerkreim. Målet var ei fødestue som få av dei besøkjande hadde vore i før. Dei over 1100 tispene til Hege og Geir Brattebø var nemleg midt i ynglinga. Og midt inne i denne travle tida valgte altså pelsdyrnæringa å opna opp dørene så kven som helst kunne få koma inn og sjå.

Les hele artikkelen på Bjerkreim Bondelag sin hjemmeside.

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere