Møte med tema foran jordbruksforhandlingane 2018.

Av Marianne Osmundsen,
  • Tips en venn om denne siden

medlemsmøte
25 medlemmer møtte og det er eit veldig bra frammøte. Kjell Andreas Heskestad nestleiar i Rogaland Bondelag, innleia møtet og fortalde litt om prosessane med jordbruksforhandlingane, fram til partane sett seg til forhandlingsbordet.
Det å kunne delta i eit innspelmøte, er forskjellen på å vera medlem og ikkje. Medlemmane har innflytelse medan andre må sitta på sidelina å godta det som blir prioritert.
Dei tema som vart gjett innspel på var; målpris/budsjettmidlar, struktur og distriktsprofil på årets oppgjer, overproduksjon, investeringsmidlar og velferd, kvoteordning på mjølk, dyrevelferd, pelsdyr, ev. aksjonar og mykje meir.
Dei fleste var engasjerte og stemninga var god. Bøndene har mykje å vera stolte av, når det gjeld matproduksjonen i landet. Dette med rein mat og god dyrevelferd er viktig å få fram til forbrukaren.


Litt forsinka pga. vinterveret, vart medlemsmøtet i Helleland og Sokndal Bondelag arr. 20.februar på Eia Grendehus. Det ligg på grensa mellom dei to kommunane og møtet vart kalla « møte på grensen».

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere