Landbruksdebatt med lokale politikarar frå Time på Jærdagen 2015

Av Wenche Pollestad,
  • Tips en venn om denne siden

Time Bondelag arrangerte landbruksdebatt med lokale politikarar på Jærdagen. Viktige tema som blei tatt opp var blant anna kommunevalg, kommunesamanslåing ,jordvern og bomringen på Jæren.

Fra partia som møtte var: Høgre v/Reinert Kverneland,Arbeiderpartiet v/Lars Enevoldsen,Kristeleg folkeparti v/Sverre Risa,Senterpartiet v/Geir Pollestad,Venstre v/Unni Fuglestad og SV v/Michael Evans. Fremskrittspartiet måtte melde fråfall. Odd Arild Kvaløy var med å leda debatten med ei stødig hånd.

Dei lokale politikarar var engasjerte og flinke til å debattere.Det blei eit bra arrangemang.Time Bygdekvinnelag hjalp til med å laga kanapeer som blei serverte til publikum, å då var Jarlsberg ost med ei drua på sin rette plass.

 

Styret Time Bondelag

 

 

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere