Gardsbesøk i Vindafjord

Av Marianne Osmundsen,
  • Tips en venn om denne siden

Stortingsrepresentant Olaug Bollestad (KRF) var måndag på besøk i Vindafjord. Krf-følget la turen innom Haugen gard i Skjold der dei fekk møta representantar frå lokale bondelag. Vindafjordordførar Ole Johan Vierdal (SP) var og med på møtet.

Kari og Jan Idar Haugen orienterte om drifta på garden. Trond Haugland og Torleif Stople frå fellesstyret for bondelaga i Vindafjord orienterte om landbruket i Vindafjord. Primærjordbruket står for 14% av sysselsettinga i kommunen. I tillegg har me ein stor næringsmiddelindustri og landbruksbasert transportnæring.

Det var ikkje til å unngå at dei pågåande landbruksforhandlingane vart tema på møtet. Bollestad var inneforstått med at KRF har eit særskilt ansvar i å påverke så vel regjering som andre opposisjonsparti i landbrukspolitikken. Ho hadde og stor forståing for landbruket sine krav og synspunkt.  Det vart på møtet uttrykt frustrasjon over den strukturdrivande politikken som Listhaug legg opp til. Det er ikkje alltid slik at størst er best!

Se facebooksida til Haugen gard

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere