Distriktsmøter på Bore og Helleland

Av Are Hauge Braaten,
  • Tips en venn om denne siden

26. og 27. oktober arrangerte Rogaland Bondelag distriktsmøter på Bore og Helleland. Den 29. arrangerer vi distriktsmøte på Aksdal.

På Bore møtte 44 personer fra lokallaga i Ryfylke og på Jæren, og på Helleland møtte 24 personer fra Dalane og Hå. 

Nestleder i Rogaland Bondelag Kjell Andreas Heskestad holdt innlegg om arbeidet framover i bondelaget, og organisasjonssjef Olav Sande holdt innlegg om politisk arbeid i lokalaga og fylkeslaget. Andre tema var nettløsningene på Mitt Lokallag og styrearbeid. 

Det var tilbakemeldinger og debatt om blant annet hvordan vi skal forholde oss til det politiske arbeidet framover, tollvernet, og om utfordringene pelsnæringa står overfor. 

 

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere