Bønder i Rogaland kjempar mot kravet om lausdrift

Av Wenche Pollestad,
  • Tips en venn om denne siden

Bondelaget i Rogaland vil få myndigheitene til å droppa kravet om lausdrift i alle fjos, som etter planen skal gjelda frå 2024.

– Alle nye fjos skal sjølvsagt byggast til lausdrift. Men det må ikkje bli eit forbod mot båsar, seier Ola Andreas Byrkjedal, leiar i Rogaland Bondelag.

Om ni år, innan 2024, er kravet lausdrift innan mjølkeproduksjonen i alle fjos. Leiaren i Rogaland Bondelag oppmodar no Norges Bondelag til å arbeida for å få oppheva den datofesta overgangen frå båsfjos til lausdrift.

 

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere