Bondelaget på yrkesmessa på Dalane videregående skule

Av Are Hauge Braaten,
  • Tips en venn om denne siden

Bente Gro Milwertz Slettebø og May Sissel Nodland fronta bondeyrket i lag med avløyserlaget si Margrete Berge. Messa var på Dalane videregående skule.

"For ein dag og for ein ungdom" skriv Bente Gro. Av dei 200 som deltok på quiz svarte 1 av 4 at dei kunne tenkja seg jobb i landbruket. "Takk til Tine som på kort varsel hjalp oss med mjølkeprodukt til standen. Det var utruleg kjekt å kunne dela ut eit av sluttprodukta frå produksjonen vår", avsluttar Bente Gro.

Bente Gro Milwertz Slettebø er 2. vararepresentant i Rogaland Bondelag

May Sissel Nodland er fylkesleiar i Rogaland Bygdekvinnelag, og møter fast i styret til Rogaland Bondelag.

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere