Aksjonsdag på Øksnevad videregående skole

Av Are Hauge Braaten,
  • Tips en venn om denne siden

Rogaland Bondelag hadde aksjon sammen med Jærkokken Heine Grov på Øksnevad vgs.

I forbindelse med Norges Bondelags aksjonsdag bestemte Rogaland Bondelag seg for å skape litt blest på Øksnevad Videregående skole. Målet var å være med på å skape stolthet til både vordende bønder på skolen og elever som på annen måte er tilknyttet jordbruket.

 

Aksjonen samlet vel over 200 elever til bondequiz og snitter lagd av Jærkokken Heine Grov - hvor så å si alle ingrediensene hadde lokal forankring. Elever og lærere spiste seg gode og mette, og var strålende fornøyd med arrangementet.

'

Quizpremiene var t-skjorter og Jærkokkens egen kokebok, signert av Heine Grov.

Mette og fornøyde elever.

Lærerne ble og quizzet. 

 

 

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Usemje om ny gjødselvareforskrift

Landbruksdirektoratet la i sist veke ut forslag på ny forskrift om lagring og bruk av husdyrgjødsel. På viktige punkt for vårt fylke er det usemje mellom Landbruksdirektoratet og Miljødirektoratet.

Våre samarbeidspartnere