Øyer Bondelag og Tretten Bondelag ble slått sammen til et lag i 2011. De har klart å satse videre på de gode tiltak i begge sogn. Matpakkedagen de tradisjonelt hadde i Tretten Bondelag for 5. trinn på Aurvoll har de nå utvidet til å gjelde alle 5. klassinger i kommunen. Buss settes opp slik at elevene kommer seg på fjøsbesøk. Her får de servert god norsk formiddagsmat, klapper kalver, ser inseminering og lærer litt landbrukspolitkk. Landbrukspolitikkdelen av besøket ble også overvært av ordføreren.

Egen nettsak tidligere om matpakkedagen på Tretten.

Øyer-Tretten Bondelag har meldt seg inn i Øyer Næringsråd, og har nå også et styremedlem i Rådet. Her ønsker Bondelaget å vise fram landbrukets rolle som næringsaktør og verdiskaper blant kommunens øvrige næringer.

Mange av Opplandslagene fikk dessverre en medlemsnedgang i 2012. Øyer-Tretten var blant de lagene som kunne skilte med en økning.

Høsten 2012 ga lokallaget ut ei brosjyre til alle husstander som fortalte om landbruket i bilder, tall og tekst. De har stand på Stavsmartn der tipping av kalvvekt er fast innslag.

Sammen med nabolokallag har de arrangert åpen møte om landbruket der Nils Bjørke, leder i Norges Bondelag, var hovedinnleder. Under spontanaksjonene og fellesmarkeringa i Oslo i forbindelse med bruddet i jordbruksforhandlingene hadde Øyer-Tretten god oppslutning.

 Fylkesleder Trond Ellingsbø overrekker leder i Øyer-Tretten Bondelag, Ouden Wasrud, diplom og twist. Nestleder Mari Sangnæs har strikket BONDE-lue. I tillegg får lokallaget 5.000 kr fra Norges Bondelag.