Aktivitet fram mot og under Stortingsbehandlingen torsdag

Det jobbes målrettet mot politikere på Stortinget, og på fylkesnivå. Her har vi alle et ansvar for å påvirke, slik at vi oppnår best mulig resultater for bonden!

Det handler om økt selvforsyning, plan for inntektsopptrapping, og nytt tallgrunnlag!

Demonstrasjon i Oslo torsdag kl. 9-11 - oppdatert informasjon

Bussene som er satt opp, samt de vi samarbeider med fra Trøndelag, er nå fulle. Informasjon om stoppested og tid er sendt til de som er påmeldt/deres kontaktperson.

I tillegg er det mange som har varslet at de drar inn til Oslo med bil/tog.

Takk for mobilisering: det vil vises at Innlandet Bondelag er i byen!

Hva skjer i Oslo:


Onsdag 17. april:

  • Bonde-frokosten som er Bondelagets tradisjon på Eidsvolls plass er avlyst, og i stedet vil folk få se: Ingen inntekt – ingen bonde – ingen mat. Enkelte tillitsvalgte er til stede her.
     
  • Norsk Bonde- og småbrukarlag har markering på kvelden, og mange bondelagsmedlemmer blir også med her. For dere som har tenkt overnatting, presiseres det at det ikke er gitt tillatelse til overnatting utenfor Stortinget, så dere bør finne et annet alternativ.

Torsdag 18. april:

  • Demonstrasjon for maten vår, fellesarrangement i regi av Norges Bondelag og Norsk Bonde- og småbrukarlag på Eidsvolls plass fra 9-11. Her får dere utdelt plakater så langt lageret rekker. Ta gjerne med egne. Antrekk: BONDE-genser for de som har. Her blir det appeller før Stortingsbehandlingen starter kl. 10. Etter demonstrasjonen legger vi ned plakater og bannere.
     
  • I etterkant av demonstrasjonen inviteres alle Bondelagsmedlemmer og våre naturbrukselever til Bondelagets hovedkvarter, Landbrukets Hus i Hollendergata 5.

Her vil det være mulig å følge debatten via skjerm og lyd inne, og lyd ute. Det blir også enkel servering, så langt det rekker. Men ta med egen matpakke og drikke i tillegg.

Buss hjem – sted og tid avtales på hver enkelt buss før dere slippes av på morgenen!

 

Stordemonstrasjon

Mer om næringskomiteens innstilling.