Lunsjmøte i Lier

Av Sissel Waaler,
  • Tips en venn om denne siden

Det var godt oppmøte av grønt, fukt- og bærprodusenter da Lier Bondelag og Buskerud Bondelag inviterte til lunsjmøte på Lier Asvo. Bjørn Gimming 1.nestleder Norges Bondelag tok turen til Lier. Tema var jordbruksforhandlingene og mange kom med innspill på hva som må prioriteres.

Bonde i medgang og motgang

Tørkesommer, avlingssvikt, fôrkrise, rovdyrproblematikk er utfordrende. Mye står og faller på bonden. Ansvaret er stort og ofte er marginene små. Hvordan takler man dette på best mulig måte. Marit Hjelmesæth fra HaVa informerte om dette på fagmøtet stressmestring «Bonde i medgang og motgang». Møtet ble avholdt på Gol og 15 personer deltok.

Startskudd for jordbruksforhandlingene 2019

I dag går startskuddet i Buskerud Bondelag for jordbruksforhandlingene 2019. – Det er veldig nyttig å samle både styret og utvalgene våre til et felles startskudd for jordbruksforhandlingene, sier fylkesleder Egil Christopher Hoen. I år som i fjor har vi også med oss regnemesteren i Norges Bondelag, Anders Huus, til å innlede for oss.

Nyttig møte med Venstre i Buskerud

Tirsdag 11. desember møtte vi Venstre i Buskerud. -Å ha god dialog med de politiske partene er viktig, og vi er svært glad for at partiene tar seg tid til å møte oss, sier fylkesleder Egil Chr. Hoen. Fra Venstre møtte Amund Wengen, Erik Hørluck Berg, Helge Stiksrud og Sissel Urke.

Møt jordbær- og kornbonden fra Modum

Steffen Green sitter i styret i Buskerud Bondelag og er 2. generasjonsbonde på Breivik gård hvor hovedproduksjon er jordbær og korn. Om vinteren er brøyting en viktig aktivitet. -Gården har røtter langt tilbake, men foreldrene mine kjøpte gården i -91, sier Green.

Stappfullt på kurs i grunneier-rettigheter

Det var stappfullt i Felleskjøpets lokaler i Drammen da Buskerud Bondelag og Studieforbundet Næring og Samfunn Buskerud, landbruk arrangerte kurs i grunneier-rettigheter 04.desember – Det er tydelig at vi her har truffet et behov, sier Ole Andreas Lilloe-Olsen fra Buskerud Bondelag og Ingrid B. Terum fra Studieforbundet.

Møt kornbonden fra Skoger

Ole Hans Unelsrød sitter i styret i Buskerud Bondelag og er stolt kornbonde fra Skoger. – Jeg driver drøyt 1000 da, av disse er 275 da eget areal og resten leid areal. Som mange andre har også Unelsrød tilleggsnæring knyttet til gårdens ressurser, om vinteren brukes traktor til brøyting i Drammensområdet og fjoråret var et hektisk år i så måte.

Møt sauebonden og entreprenøren fra Ål

I tida fram mot jul vil vi presentere fylkesstyremedlemmene. Førstemann ut er Håkon Haug Laa, han er nestleder i styret i Buskerud Bondelag. Han holder til i Ål og er sauebonde. – Ål er et flott sted, og jeg trives som sauebonde med ca. 80 vinterfora i fjøset. I tillegg driver jeg med entreprenørvirksomhet, sier Haug Laa.

Vi gratulerer nye og gjenvalgte ledere i lokallaga

Nå er vi nesten i mål med så og si alle årsmøtene i Buskerud. Mange lokallagsledere ble gjenvalgt men vi har også flere nye lokallagsledere. Vi gratulerer både nye og gjenvalgte lokallagsledere!

Hilsen fra bønder i Malawi

Ledermøtet fikk lørdag morgen storfint besøk. Indira Teo er kvinnebonde i Malawi fortalte om hvordan hun og hennes kollegaer møter klimautfordringene i praksis. Et innlegg som berørte, og ga mange gjenkjennende nikk fra bønder i salen.

Rekordstort ledermøte

Nærmere 140 lokale tillitsvalgte i Østfold, Akershus og Buskerud Bondelag er nå sammen med gjester fra landbrukets organisasjoner samlet til ledermøte med politiske og organisatoriske drøftinger på Klækken Hotell.

Vi gratulerer ASK Gård Foredling med BU-prisen.

Ask Gård produserer håndlaget økologisk spekemat og kjøttvarer. Med fokus på godt håndverk og norske råvarer har de utviklet produkter som holder et internasjonalt nivå. I dag ble Buskerud-bedriften hedret med bedriftsutviklingsprisen i landbruket. – Dette setter vi veldig stor pris på, sier Kristoffer og Anne Marthe Evang.

Stressfri rekruttering

Arbeidsgivere i landbruket inviteres til møte om sesongarbeidskraft torsdag 8. november kl. 08.30-10.00 i kantina hos Mester Grønn på Liertoppen. Landbruket i Lier og omegn har behov for mange sesongarbeidere i vekstsesongen. Frokost serveres fra kl. 08.00. Påmelding til Næringsforeningen i Drammen : post@nfdr.no eller Lier Bondelag: hans@lier-regnskap.no

Dette skjer i Buskerud Bondelag

Torsdag
02
april

Styremøte Buskerud Bondelag

Lier
Torsdag
04
juni

Studietur Danmark

Sonnerupgaard gods, Sjælland, Danmark

Våre samarbeidspartnere