Lunsjmøte i Lier

Av Sissel Waaler,
  • Tips en venn om denne siden

Det var godt oppmøte av grønt, fukt- og bærprodusenter da Lier Bondelag og Buskerud Bondelag inviterte til lunsjmøte på Lier Asvo. Bjørn Gimming 1.nestleder Norges Bondelag tok turen til Lier. Tema var jordbruksforhandlingene og mange kom med innspill på hva som må prioriteres.

Vi gratulerer nye og gjenvalgte ledere i lokallaga

Nå er vi nesten i mål med så og si alle årsmøtene i Buskerud. Mange lokallagsledere ble gjenvalgt men vi har også flere nye lokallagsledere. Vi gratulerer både nye og gjenvalgte lokallagsledere!

Hilsen fra bønder i Malawi

Ledermøtet fikk lørdag morgen storfint besøk. Indira Teo er kvinnebonde i Malawi fortalte om hvordan hun og hennes kollegaer møter klimautfordringene i praksis. Et innlegg som berørte, og ga mange gjenkjennende nikk fra bønder i salen.

Rekordstort ledermøte

Nærmere 140 lokale tillitsvalgte i Østfold, Akershus og Buskerud Bondelag er nå sammen med gjester fra landbrukets organisasjoner samlet til ledermøte med politiske og organisatoriske drøftinger på Klækken Hotell.

Vi gratulerer ASK Gård Foredling med BU-prisen.

Ask Gård produserer håndlaget økologisk spekemat og kjøttvarer. Med fokus på godt håndverk og norske råvarer har de utviklet produkter som holder et internasjonalt nivå. I dag ble Buskerud-bedriften hedret med bedriftsutviklingsprisen i landbruket. – Dette setter vi veldig stor pris på, sier Kristoffer og Anne Marthe Evang.

Stressfri rekruttering

Arbeidsgivere i landbruket inviteres til møte om sesongarbeidskraft torsdag 8. november kl. 08.30-10.00 i kantina hos Mester Grønn på Liertoppen. Landbruket i Lier og omegn har behov for mange sesongarbeidere i vekstsesongen. Frokost serveres fra kl. 08.00. Påmelding til Næringsforeningen i Drammen : post@nfdr.no eller Lier Bondelag: hans@lier-regnskap.no

Årsmøtene i gang for fullt

Årsmøtene i lokallaga i Buskerud er i gang for fullt. Flesberg og Rollag/Veggli har fått ny leder, det samme har Hurum. Vi gratulere henholdsvis Kari Solibakke Klev og Brynjar Kalager Folkvord. Vi gratulerer også gjenvalgte ledere i Gol, Ål, Lier, Nore og Uvdal, Hole og Hol.

Nyttig møte med Høyre

Mandag møtte vi Høyre i Buskerud, på møtet deltok stortingsrepresentant Kristin Ørmen Johnsen, ordfører i Lier Gunn Cecilie Ringdal og fylkessekretær Morten Sandnes. – Vi er glad for at politikerne tar seg tid til å møte oss, disse møtene er veldig nyttige sier fylkesleder Egil Christopher Hoen. – En slik dialog er også nyttig for oss som politikere, bifalt Ørmen Johnsen og Ringdal.

Økomarked på Bragernes torg

I helgen var det økologisk marked på Bragernes torg i Drammen. Her var det salg av økologiske varer og mat. Det var også et eget telt med aktiviteter for barn.

Jordnært - fra post til post

Jordnært arrangementet fortsatte også inn i helga. Fredagen var viet elever og lærere, men lørdagen var det åpent arrangement med tittelen Jordnært - fra post til post på Buskerud landbruksskole. Samtidig foregikk også NM i pløying på Buskerud Gård sin eiendom. Ordfører i Sigdal, Tine Norman åpnet arrangementet på lørdag.

Jordnært seminar - fokus på jordhelse

Ordfører i Modum, Ståle Versland ønsket velkommen til Jordnært – et arrangement som arrangeres fra 27.-29. september på Buskerud Landbruksskole. Starten på Jordnært var et jordseminar med flere sentrale innledere. – Vi ønsker å være en foregangskommune med blant annet å legge vekt på kortreist mat i våre innkjøp, sa Versland. – Buskerud Fylkeskommune har investert stort på Buskerud Landbruksskole, det er vi veldig glade for og vi skal være relevant og interessante for framtidas elever, sa rektor ved Buskerud Videregående skole, Knut Erik Hovde

Styret besøkte Røyse Frukt- og bærpresseri

I forbindelse med styremøte i Buskerud Bondelag som ble avholdt 24.09. tok styret seg tid til å besøke Røyse Presseri på Helgelandsmoen. – Visste dere at annenhvert solbær som høstes i Norge kommer fra Røyse, spurte Cecilie Bjørnebye Jensen som informerte og viste oss rundt.

Fårefestivalen på Gol

Gol Bondelag deltok med stand på Fårefestivalen i helgen. Her fikk barna hoppe i høyet og det var salg av Bonde t-skjorter.

Dette skjer i Buskerud Bondelag

Torsdag
20
februar

Styremøte Buskerud Bondelag

Buskerud vgs.
Torsdag
20
februar

Stormøte om jordbruksforhandlingene 2020

Buskerud vgs. Buskerudveien 134, 3340 Åmot
Tirsdag
03
mars

Styremøte Buskerud Bondelag

Oset, Golsfjellet

Våre samarbeidspartnere