Tunet fullt av glade mennesker i Hafella!

  • Tips en venn om denne siden

Åpen Gård ble en knallsuksess i Orkdalen. Over 800 små og store tok turen til Gjønnesen og Hafella Gård søndag 25. august. Vi er kjempefornøyde sier lederne i bondelaga i Orkdalen, Lars Ole Bjørnbeth og Edvard Asbjørnslett entusiastisk. En kjempestor takk til Kari og John Øystein Gjønnes som åpnet gården og gårdstunet sitt for folk i dag. Både de og de lokale bondelagene og deres samarbeidspartnere har gjort en stor jobb for å legge til rette for denne dag. Og folk strømmet til.

 

I strålende solskinn fikk folk oppleve det flotte gårdsanlegget utti Hafella. Og dagen var spekket med aktiviteter og masse muligheter for å sette seg nedpå med en matbit. Ungene koste seg med traktorløype og kos med et bredt spekter med dyr. De eneste innlånte dyra var mink, geiter, to ponnier, gammel norsk spælsau og afrikanske smågeiter. Ellers hørte alle dyra gården til. Og de er det ikke få av. Sauen "Fyllik" spankulerte blant gjestene ikledd sitt røde cowboysjerf. Og hunden Jackie hadde det travelt med å hilse på alle.

 

Andeungene fikk mange bad, mer eller mindre frivillig. Hanen passet på sine høner. Grisen sovnet av all ståheien. Påfugl, kaniner. Smådyra hører til i gårdens Inn på Tunet-avdeling.

Geno sto for kalvemønstring, og ni unger mønstret sine kalver. Her intervjues Simen Ranøien fra Hoston. Har du trent mye med kalven din i sommer? "Jepp!", svarte unge Ranøien :-)

Axel Hoston hadde også trent kalven sin mye og viste hvem som var sjefen i ekvipasjen.

Melkeorgankasting - her presteres et kast på hele 12 meter, noe som ble regnet som langt.

Kyrne tok uanfektet turen innom melkeroboten.

Hopp i høyet var veldig populært. Det samme var ponnyridninga.

Kårkaillan på snekkerloftet var veldig fornøyde.

TUSEN TAKK til Landbrukslaget Nord, Orkdal Bondelag og vertskapet Kari og John Øystein Gjønnes for en kjempeflott innsats med Åpen Gård!

Og kyllingklekkinga - det kom ut en kylling til slutt.

Barn leier små kalver i grime

Innholdsrik Åpen Gård i Meldal

Mye folk og god stemning, melder Kristine Ek Brattset, fra Åpen Gård i Meldal. Et av høydepunkta var kalvemønstring med en konferansier med godt humør og ku-kostyme:-)

Åpen Gård-banner i oppkjørsel til gård

Trivelig på Åpen Gård i Selbu

Selbu Bondelag arrangerte Åpen Gård på Langseth Østre søndag 3. september. Litt over 100 interesserte var innom i finværet.

Åpen Gård banneret på plass på fjøsveggen på Fannremsgården

Er ordførerkjedet det samme som ei sauebjelle?

Latteren runget i tunet på Fannremsgården under Åpen Gård i helga da Marianne Meløy dro en sammenligning mellom sauesanking og sanking av stemmer til valg, som begge deler foregår i september. Ordfører i Orkdal, Oddbjørn Bang, åpnet arrangementet høytidelig og "sauebjella" var på:-)

Åpen Gård på Lauvøya Gård Foto Kari Åker

Kalvestyling og kubingo på Åpen Gård i Åfjord

Åfjord Bondelag arrangerte en flott Åpen Gård på Lauvøya hos Arnhild Saltbones og Odd Arne Sørdahl, skriver en fornøyd nestleder i Sør-Trøndelag Bondelag, Kari Åker, etter gårdagens arrangement.

Mange på kalvemønstring i Rennebu Foto Ola Bjørkøy STB

Støvelkasting og kalvemønstring på Åpen Gård i Rennebu

Folk så ut til å kose seg i Gunnesgrenda, sier Ola Bjørkøy som fikk æren av og representere Sør-Trøndelag Bondelag på Åpen Gård i Rennebu. Ca 450 besøkende i løpet av dagen gjorde arrangementet til en suksess der også været var på arrangørene sin side.

Små tottelotter i halmen Sør-Trøndelag Bondelag

Masse kos på Åpen Gård i Skaun

Søndag 30. august inviterte Skaun Bondelag til Åpen Gård hos Skaun Økomjølk. Folk strømmet til og så ut til å storkose seg i det fine været. Bondelagsleder Tormod Føll var veldig fornøyd og det kunne meldes om nærmere 500 besøkende.

Anne B Ragde bondevenn i Rissa 2015 Foto Lars Morten Rosmo Sør-Trøndelag Bondelag

Mange tok turen til Skaugdalen i Rissa på Åpen Gård

I knallfint vær tok mange turen til Stoum Gård i Skaugdalen i Rissa søndag 23. august. Rissa Bondelag og vertskapet Lillian og Håvard Stoum hadde lagt alt til rette for en trivelig dag på gården. Og de hadde invitert selveste Anne B Ragde til å åpne arrangementet!

Anders Eggen deler ut bondevenn-t-skjorte

Herlig Åpen Gård på Øya vgs

Øya vg skole, Flå Bondelag og Melhus Bondelag hadde rigga et flott åpengård arrangement. Ekstra flott å kunne bruke det gamle gartneriet til messeområde og kafeteria i gråværet. Her var det lunt og godt, aktiviteter for stor og liten og servering av mye god mat.

Kalvemønstring Åpen Gård Meldal 2014 Foto Arnt Tilset

Innertier for Åpen Gård i Meldal!

Nestleder i Sør-Trøndelag Bondelag, Arnt Tilset tok turen til Åpen Gård på Nordgard Ree i Meldal i går. Selv om ikke været viste seg fra sin beste side, strømmet besøkende til arrangementet. Arnt Tilset er imponert over gården og det flotte arrangementet. Tusen takk for innsatsen:-)

Siri Emelie Sandra ponnyridning Åpen Gård Budalen 2014 Foto STB ved BJS

Flott vær og flott gård!

Rundt 300 tok turen til Åpen Gård på Finnskjegga i Budalen søndag 31. august. Stor og liten storkosa seg i det fine været på den flotte gården som driver med økologisk melkeproduksjon, egenproduserte grønnsaker og hest/ponny . Ekstra stas var det for Sigrid, Anne og Isak som vant hver sin trøtraktor!

Dette skjer i Sør-Trøndelag Bondelag

Torsdag
02
August

Styredag for fylkesstyret i Sør-Trøndelag Bondelag 02.08.2018

Trondheim i forbindelse med Matfestivalen
Søndag
26
August

Åpen Gård i Rissa

Reins Kloster, Hans Henrik Hornemann
Tirsdag
28
August

Styremøte i Sør-Trøndelag Bondelag 28.08.2018

Bondelagets Servicekontor, Trondheim

Våre samarbeidspartnere