Noen kommer og noen går - Valgkomiteens innstilling er klar

Av Astrid Simengård,
  • Tips en venn om denne siden

Valgkomiteen i Oppland Bondelag foreslår gjenvalg på leder Kristina Hegge. Nye kandidater til fylkesstyret er Ole Kristian Oldre og Anders Formo.

Valgkomiteen har lagt fram en enstemmig innstilling til årsmøtet i Oppland Bondelag. De ønsker gjenvalg på Kristina Hegge fra Biri som leder og Anders Hole Fyksen fra Gausdal som nestleder.

I tillegg til de to i ledelsen, ønsker valgkomiteen gjenvalg på Lars Egil Blekkerud fra Gran. Bjørnhild Kihle fra Østre Toten er ikke på valg.

Ole Kristian Oldre fra Øystre Slidre var 1. vara tidligere, har vært 2. vara siste år, og ønskes nå inn i styret på fast plass. Anders Formo fra Sel og Vågå er innstilt som ny 1. vara og med det fast møtende i styret.

På de to siste varaplassene foreslås Bjørn Magnus Tordhol fra Lesja og Lesjaskog som 2. vara og gjenvalg på Kristian Bleken fra Fåberg som 3. vara.

Jon Lerhol fra Vang går ut av styret. Det samme gjør 1. vara Olav Røssum fra Nord-Fron.

Årsmøtet i Oppland Bondelag går av stabelen 12.-13. mars på Skeikampen i Gausdal.

 

Valgkomiteen i Oppland Bondelag. F.v. Henrik Grøndalen, Jon Waalen, Ellen Marie Gjeilo, Andreas Høiby og Alf Bernhard Ouren. En liten rekrutt med Bonde-body var også med i valgkomiteen i år.

Kontaktperson: Henrik Grøndalen: tlf 90659647, henrigro@online.no

 

Gode muligheter med innenlandsk arbeidskraft

Vi skal bygge et godt miljø med en miks av utenlandsk og innenlandsk arbeidskraft. Vi skal opprettholde matproduksjon, og dette skal bli moro. Men skal vi få det til, må myndighetene hjelpe til, sier grøntprodusent Per Odd Gjestvang.

Arbeidskraft i matproduksjon

Grunnlaget for matproduksjonen legges de neste ukene, og mange er spente på om det er nok hjelp å få tak i nå, og ikke minst når det skal høstes i sommer og senere i høst.

Eierskiftekurs høsten 2020-vinter 2021

Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag inviterer til kurs i eierskifte tre steder i Innlandet høsten 2020 og vinter 2021. Korona-viruset stopper alle møte- og kursvirksomhet nå, men vi håper ting skal normalisere seg til høsten.

Det er mange utenlandske arbeidstakere i grøntproduksjonen.

Utenlandske arbeidstakere og koronaviruset

For å bremse spredningen av koronaviruset, innfører flere land nå restriksjoner på reiser. Dette kan ha stor innvirkning på produksjonen i landbruket, som har mange utenlandske arbeidere.

Lunner Bondelag - årets lokallag

Lunner Bondelag er kåret til årets lokallag i Oppland for 2019. Lunner og Vestre Toten er fylkets beste ververe, og Fåvang hedres som årets influenser. Offentliggjøringen skjedde under et telefonmøte i går kveld.

Spørsmål og svar om koronaviruset

Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.

Disse skal jobbe for Innlandet Bondelag

Dette laget skal stå for den daglige kontor-driften av det nye Innlandet Bondelag etter sammenslåing 19. mars: Margrete Nøkleby, Astrid Simengård, Jorunn Løvdal, Anne Rustad, Guro Breck og Ola Råbøl.

Valgkomiteene i Innlandet

Stor interesse for verv i Innlandet Bondelag

Interessen for lederposisjon og styreverv har vært så stor at valgkomiteen for Innlandet Bondelag har lagt fram to likeverdige innstillinger. – Denne «luksusen» er et sterkt tegn på at det nye Innlandet Bondelag anses som viktig og attraktivt, sier Gustav Grøholt, leder i valgkomiteen.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
02
november

Skattekurs 2020

Scandic Lillehammer Hotel
Tirsdag
01
desember

Årsmøte Oppland Bondelag / Konstituerende årsmøte Innlandet Bondelag

Scandic Lillehammer Hotel
Tirsdag
08
desember

Møte for nye lokallagsledere

Mjøsen Skog, 5. etg.

Våre samarbeidspartnere