Landbruksmeldinga hovedsak på regionmøtene i Oppland Bondelag

Av Astrid Simengård,
  • Tips en venn om denne siden

Neste uke samles vel 100 tillitsvalgte fra lokallagene i Oppland til fem ulike regionmøter.

Mandag starter regionmøtene opp, og første region ut er Nord-Gudbrandsdalen. Tirsdag kveld har Gjøvik- og Totenlagene møte på Gjøvik, og onsdag er det dagmøte for Valdreslagene og kveldsmøte for Hadeland og Land. Tillitsvalgte fra Sør-Gudbrandsdalen avslutter møteserien i Øyer torsdag kveld.

Landbruksmeldinga blir hovedsaken som skal diskuteres, både selve meldinga og det arbeidet som skal gjøres i lokallagene og i fylkeslaget framover før meldinga skal vedtas av Stortinget på vårparten. 

Vårens jordbruksforhandlinger blir første test på hvilke virkemidler Regjeringen vil sette inn for å nå målene i meldinga. Arbeidet fram mot disse forhandlingene blir også en sak på regionmøtene i tillegg til andre aktuelle saker fra lokallagene og fra fylkeslaget.

Organisasjonssjef Ola Råbøl deltaker på alle møter. Styremedlemmene i Oppland Bondelag møter i sine respektive regioner. I tillegg vil valgkomiteens representant fra regionen delta for å få innspill til sitt arbeide fram mot årsmøtet i Oppland Bondelag 14.-15. mars.

 

 

 

 

 

Arbeidskraft i matproduksjon

Grunnlaget for matproduksjonen legges de neste ukene, og mange er spente på om det er nok hjelp å få tak i nå, og ikke minst når det skal høstes i sommer og senere i høst.

Eierskiftekurs høsten 2020-vinter 2021

Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag inviterer til kurs i eierskifte tre steder i Innlandet høsten 2020 og vinter 2021. Korona-viruset stopper alle møte- og kursvirksomhet nå, men vi håper ting skal normalisere seg til høsten.

Det er mange utenlandske arbeidstakere i grøntproduksjonen.

Utenlandske arbeidstakere og koronaviruset

For å bremse spredningen av koronaviruset, innfører flere land nå restriksjoner på reiser. Dette kan ha stor innvirkning på produksjonen i landbruket, som har mange utenlandske arbeidere.

Lunner Bondelag - årets lokallag

Lunner Bondelag er kåret til årets lokallag i Oppland for 2019. Lunner og Vestre Toten er fylkets beste ververe, og Fåvang hedres som årets influenser. Offentliggjøringen skjedde under et telefonmøte i går kveld.

Spørsmål og svar om koronaviruset

Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.

Disse skal jobbe for Innlandet Bondelag

Dette laget skal stå for den daglige kontor-driften av det nye Innlandet Bondelag etter sammenslåing 19. mars: Margrete Nøkleby, Astrid Simengård, Jorunn Løvdal, Anne Rustad, Guro Breck og Ola Råbøl.

Valgkomiteene i Innlandet

Stor interesse for verv i Innlandet Bondelag

Interessen for lederposisjon og styreverv har vært så stor at valgkomiteen for Innlandet Bondelag har lagt fram to likeverdige innstillinger. – Denne «luksusen» er et sterkt tegn på at det nye Innlandet Bondelag anses som viktig og attraktivt, sier Gustav Grøholt, leder i valgkomiteen.

Grønt fokus for Innlandet – vi ga slowfood til fastfood-Erna

- Innlandet er et tyngdepunkt innen biobaserte næringer; jord og skog. Dette gir store muligheter for Innlandet, sa Erna Solberg på Agenda Innlandet-konferansen. Fra Bondelaget fikk statsministeren slowfood-poteter sammen med flere grønne oppfordringer.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
02
november

Skattekurs 2020

Scandic Lillehammer Hotel
Tirsdag
08
desember

Møte for nye lokallagsledere

Mjøsen Skog, 5. etg.

Våre samarbeidspartnere