Disse skal jobbe for Innlandet Bondelag

Publisert 26.02.2020
  • Tips en venn om denne siden

Dette laget skal stå for den daglige kontor-driften av det nye Innlandet Bondelag etter sammenslåing 19. mars: Margrete Nøkleby, Astrid Simengård, Jorunn Løvdal, Anne Rustad, Guro Breck og Ola Råbøl.


Ansatte i Innlandet Bondelag fra venstre: Margrete Nøkleby, Astrid Simengård, Jorunn Løvdal, Anne Rustad, Guro Breck og Ola Råbøl. (Foto: Annika Dybwad)

Etter konstituerende årsmøte for Innlandet Bondelag 19. mars slås kontorene for Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag sammen til ett.
Bemanningen består av de tre tidligere ansatte hos Oppland Bondelag og de tre tidligere ansatte hos Hedmark Bondelag.
Selv om det nå blir felles administrasjon, opprettholdes av praktiske årsaker to likeverdige kontorsteder. Disse to er på Lillehammer og på Blæstad i Vang.
Adresser:

  • Skogbrukets Hus, Kirkegata 70, 2609 Lillehammer.
  • Blæstad, Høyvangveien 40, 2322 Ridabu

Administrasjonen skal ledes av Margrete Nøkleby, som fram til årsmøtet har vært organisasjonssjef i Hedmark Bondelag.

Ansatte med tittel/funksjon:

  • Margrete Nøkleby, organisasjonssjef
  • Ola Råbøl, seniorrådgiver
  • Astrid Simengård, rådgiver
  • Anne Rustad, rådgiver
  • Guro Breck, rådgiver
  • Jorunn Løvdal, førstekonsulent

Løvdal betjener sentralbordet, som etter sammenslåingen får nr 61 05 18 00.

De ansatte vil ta hånd om ulike fagområder og jobbe på tvers av de tidligere fylkesgrensene.

Kontoret vil også – som tidligere – betjene Oppland Bygdekvinnelag, Hedmark Bygdekvinnelag, Oppland Bygdeungdomslag, Hedmark Bygdeungdomslag, Landbruksråd Innlandet og Jordvernalliansen i Innlandet.


På fagtur med gårdsbesøk hos Anders Formo i Sel, fra venstre: Astrid Simengård, Margrete Nøkleby, Anne Rustad, Jorunn Løvdal, Ola Råbøl og Guro Breck. (Foto: Anders Formo)

 

Gode muligheter med innenlandsk arbeidskraft

Vi skal bygge et godt miljø med en miks av utenlandsk og innenlandsk arbeidskraft. Vi skal opprettholde matproduksjon, og dette skal bli moro. Men skal vi få det til, må myndighetene hjelpe til, sier grøntprodusent Per Odd Gjestvang.

Arbeidskraft i matproduksjon

Grunnlaget for matproduksjonen legges de neste ukene, og mange er spente på om det er nok hjelp å få tak i nå, og ikke minst når det skal høstes i sommer og senere i høst.

Eierskiftekurs høsten 2020-vinter 2021

Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag inviterer til kurs i eierskifte tre steder i Innlandet høsten 2020 og vinter 2021. Korona-viruset stopper alle møte- og kursvirksomhet nå, men vi håper ting skal normalisere seg til høsten.

Det er mange utenlandske arbeidstakere i grøntproduksjonen.

Utenlandske arbeidstakere og koronaviruset

For å bremse spredningen av koronaviruset, innfører flere land nå restriksjoner på reiser. Dette kan ha stor innvirkning på produksjonen i landbruket, som har mange utenlandske arbeidere.

Lunner Bondelag - årets lokallag

Lunner Bondelag er kåret til årets lokallag i Oppland for 2019. Lunner og Vestre Toten er fylkets beste ververe, og Fåvang hedres som årets influenser. Offentliggjøringen skjedde under et telefonmøte i går kveld.

Spørsmål og svar om koronaviruset

Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.

Valgkomiteene i Innlandet

Stor interesse for verv i Innlandet Bondelag

Interessen for lederposisjon og styreverv har vært så stor at valgkomiteen for Innlandet Bondelag har lagt fram to likeverdige innstillinger. – Denne «luksusen» er et sterkt tegn på at det nye Innlandet Bondelag anses som viktig og attraktivt, sier Gustav Grøholt, leder i valgkomiteen.

Grønt fokus for Innlandet – vi ga slowfood til fastfood-Erna

- Innlandet er et tyngdepunkt innen biobaserte næringer; jord og skog. Dette gir store muligheter for Innlandet, sa Erna Solberg på Agenda Innlandet-konferansen. Fra Bondelaget fikk statsministeren slowfood-poteter sammen med flere grønne oppfordringer.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
02
november

Skattekurs 2020

Scandic Lillehammer Hotel
Tirsdag
01
desember

Årsmøte Oppland Bondelag / Konstituerende årsmøte Innlandet Bondelag

Scandic Lillehammer Hotel
Tirsdag
08
desember

Møte for nye lokallagsledere

Mjøsen Skog, 5. etg.

Våre samarbeidspartnere