BONDE-treff på Stav

Av Astrid Simengård,
 • Tips en venn om denne siden

Landbruksgruppa på Stav og BondeGLØd inviterer til BONDE-treff på Stavsmartn. Her treffer du også styremedlem i Oppland Bondelag, Monica Klette og Norges Bondelags nestleder Brita Skallerud.

Treffet, og etterhvert puben er for regionens bønder; unge og gamle, dere som er nye/ i startfasen eller ikke har startet og dere som har holdt på en stund.

Vi inviterer til LagSTAVen med etterfølgende æftas og kveldsprogram:

 • Kl. 14:00 LagSTAVen med Henrik Aase "Positive rævspark - skråblikk på jobbhverdagen"
 • Kl. 16:00 Traktortrekking og egentid på Stavsmartn
 • Kl. 17.30 Ny på garden og behovet for kunnskap og nettverk v/Monica S. Klette, Snertingdal, bonde og nyutdannet voksenagronom. Her vil vi også gjøre litt stas på regionens nyutdannede agronomer.
 • Kl. 18.00 Mat og vorspiel i lille lavvoen. Etter hvert går vi over i Gutormshall til pub og dans med Naboen

Pris:

Inngang, mat og pub: kr 300
Inngang, LagSTAV, mat og pub: kr 500
(Konserten med Gisle Børge Styve er ikke inkludert)

Påmelding skjer her.

Monica S. Klette har sjøl kjent på behovet for nettverk og kompetanse som ny i næringa, - og gjort noe med det.

 

Kunnskap viktig for næringa

Voksenagronom er blitt en suksess, også blant Sør-Gudbrandsdøler. Nyutdannede agronmer er derfor spesielt invitert, og dette vil Monica snakke mer om i sitt foredrag.

 

Kvæken aksjonerer bort maskiner

Søndag er det maskinauksjon blant maskinleverandørene på Landbrukstunet. Munnrappe Håkon Marius Kvæken er auksjonariaus. Før auksjonen vil han være speaker under lagkonkurransen i traktortrekking. Dann lag og møt opp til en fysisk konkurranse.

Landbrukstunet under Stavsmartn

Fredag:

 • Formiddagen: Barnehagene og skolenes 6. trinn besøker Landbrukstunet, ser forestillingen "Fra frø til brød" v/Vitensenteret, maler sitt eget korn og får smake på hva vi kan lage av korn.
 • Etter lagSTAVen er det trening til søndagens traktortrekkekonkurranse før Bonde-puben starter inne i lavvoen.

 

Lørdag:

 • Pølsestapping – lag din egen pølse
 • Stek pinnebrød på bålet
 • Prøv smoothiesykkelen eller mjølkekua til 4H
 • Handymanntevling med BU

                                  

Søndag:

 • kl. 12.00 Veteran- og tråtraktorparade – puss traktoren og bli med
 • kl. 13.30 Maskinauksjon med Håkon Marius Kvæken som auksjonarius
 • kl. 14.30 Traktortrekkekonkurranse – dann lag og bli med

 

På Landbrukstunet hele helgen:

Tråtraktorbane // Dyr i stallringen // Tipp vekta på sauen // Hopping i halmen // Quiz med fine premier // Skogsmaskinsimulator //  Ansiktsmaling // Demonstrasjon av tømmer-kabelbane // Handyman-tevling // Forskningsrundballen – hva er så fint med rundballen // Pinnebrødsteiking // Kornkværn – fra korn til mel // Teknologi i fjøs og på beite – radiobjelle og kamera // Store og små maskiner

 

Gode muligheter med innenlandsk arbeidskraft

Vi skal bygge et godt miljø med en miks av utenlandsk og innenlandsk arbeidskraft. Vi skal opprettholde matproduksjon, og dette skal bli moro. Men skal vi få det til, må myndighetene hjelpe til, sier grøntprodusent Per Odd Gjestvang.

Arbeidskraft i matproduksjon

Grunnlaget for matproduksjonen legges de neste ukene, og mange er spente på om det er nok hjelp å få tak i nå, og ikke minst når det skal høstes i sommer og senere i høst.

Eierskiftekurs høsten 2020-vinter 2021

Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag inviterer til kurs i eierskifte tre steder i Innlandet høsten 2020 og vinter 2021. Korona-viruset stopper alle møte- og kursvirksomhet nå, men vi håper ting skal normalisere seg til høsten.

Det er mange utenlandske arbeidstakere i grøntproduksjonen.

Utenlandske arbeidstakere og koronaviruset

For å bremse spredningen av koronaviruset, innfører flere land nå restriksjoner på reiser. Dette kan ha stor innvirkning på produksjonen i landbruket, som har mange utenlandske arbeidere.

Lunner Bondelag - årets lokallag

Lunner Bondelag er kåret til årets lokallag i Oppland for 2019. Lunner og Vestre Toten er fylkets beste ververe, og Fåvang hedres som årets influenser. Offentliggjøringen skjedde under et telefonmøte i går kveld.

Spørsmål og svar om koronaviruset

Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.

Disse skal jobbe for Innlandet Bondelag

Dette laget skal stå for den daglige kontor-driften av det nye Innlandet Bondelag etter sammenslåing 19. mars: Margrete Nøkleby, Astrid Simengård, Jorunn Løvdal, Anne Rustad, Guro Breck og Ola Råbøl.

Valgkomiteene i Innlandet

Stor interesse for verv i Innlandet Bondelag

Interessen for lederposisjon og styreverv har vært så stor at valgkomiteen for Innlandet Bondelag har lagt fram to likeverdige innstillinger. – Denne «luksusen» er et sterkt tegn på at det nye Innlandet Bondelag anses som viktig og attraktivt, sier Gustav Grøholt, leder i valgkomiteen.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
02
november

Skattekurs 2020

Scandic Lillehammer Hotel
Tirsdag
01
desember

Årsmøte Oppland Bondelag / Konstituerende årsmøte Innlandet Bondelag

Scandic Lillehammer Hotel
Tirsdag
08
desember

Møte for nye lokallagsledere

Mjøsen Skog, 5. etg.

Våre samarbeidspartnere