Fra Åpen Gard på Åsvin i Vestnes i 2013Søndag 23. august kl 12-16 arrangerer Vestnes Bondelag Åpen Gard hos Søren Johan og Anette Øverås, Åsvin, på Øverås i Vestnes.

Søndag 30. august kl. 12-16 har Fræna Bondelag Åpen Gard i Malmedalen på to nabogarder; hos Åshild og Trond Malmedal på Trongarden, og hos Grethe og Sjur Malmedal på Gjerdebakken.

Åpen Gard er landbrukets store familiearrangement, og Bondelagets viktigste døråpner mellom landbruket og resten av befolkninga. Dette er dagen alle kan komme på gardsbesøk for å gjøre seg kjent med bonden, matproduksjon og livet på garden. Det er lokale bondelag som står bak arrangementene, og med god hjelp fra øvrige lokale landbruksorganisasjoner. De Hos Åshild og Trond Malmedal i Frænasiste årene har mange tusen besøkende over hele landet fått oppleve en hyggelig dag på en gjestfri gard, der en får sett litt av kvalitetene ved norsk landbruk i den betydninga næringa har for produksjonen av mat, vedlikehold av kulturlandskap, levedyktige lokalsamfunn og verdiskaping.

Arrangører av Åpen gard i Møre og Romsdal i 2015:

DATO

GJENNOM-FØRING

LOKAL

ARRANGØR

KOMMUNE

LOKAL

KONTAKTPERSON

VERTSKAP

GARD

Søndag 23.august

Kl 12-16

Vestnes

Bondelag

Vestnes

Grete Misfjord

95477306

misfjordgarden@gmail.com

Søren Johan og Anette Øverås, Åsvin, Øverås,

Søndag 30.august

Kl 12-16

Fræna

Bondelag

Fræna

Gunnar Flore

97649390

gflore@mimer.no

Åshild og Trond Malmedal, Trongarden / Grethe og Sjur  Malmedal, Gjerdebakken