De unge rekruttene imponerte: Amund Gunnerød Antonsen presenterte smaksprøver, Oddvar Gunnerød med høner og som proff ostefremmer, og søskenbarna Markus og Elida Solli med kopplam i den velbrukte barnegrinda, godt støttet av representantene for Bondelaget og Tine sine mjølkeprodusenter i Molde.

Flere lurte på om Jarlsbergosten de smakte nå skulle flytte til Irland. Men Tine-ambassadør Toril Amundsgård Krakeli kunne berolige med at osten i våre butikker fortsatt blir laget i Norge. Den nye smaksrike kvitosten Alpe var en ny smaksvinner for de fleste og kommer på markedet snart. Den kan komme til å bli produsert i Elnesvågen. Ridderosten fra Tresfjord var godt kjent og populær lokalost på melk fra Rauma og Vestnes.

Det var liv på rådhusplassen i Molde denne fine vårlørdagen der Røde Kors demonstrerte livredding og Nasjonalforeningen for folkehelsen samarbeidet med russen.

Bondelaget presenterte også den nye storkommunen Molde som med Midsund og Nesset blir den tredje største kommunen i fylket etter nye Hustadvika og Surnadal når det gjelder produksjon av mjølk og storfekjøtt. Selv om de unge rekruttene ikke teller med i statistikken som aktive bønder ennå er det mest gledelige at gjennomsnittsalderen for bøndene i dagens Molde de siste årene har sunket fra 60- til 40-åringer. 

Søskenbarna Markus Solli Sorte og Elida Rødseth Solli stilte med kopplam på rådhusplassen. (Foto: Arild Erlien)

Styremedlem i Molde Bondelag, tidligere organisasjonssjef i M&R Bondelag, Gunnar Wentzel, serverte smaksprøver på ost fra distriktet. (Foto: Arild Erlien).