Arrangementet henvender seg til alle som er interessert grønne næringer, til familier, barn, ungdom og voksne som vil lære mer om naturbruk.

Det starter med Toten janitsjar og tale ved rektor Torfinn Overn. Så kan gjestene «hilse på», kalver og sau, få se pløying med hest, gamle og nye moderne traktorer, motorsagshow, demonstrasjon av hogstmaskinsimulator, lassbærer. Skolen viser fram gamle og nye traktorer og utstyr. Det blir egen fotoutstilling med Vallebilder fra 1917 og fram til vår tid. Foredrag om skolens historie ved tidligere rektor Olaf Nøkleby.

Skolen og samarbeidspartnere serverer grønnsaksuppe til alle gjestene, ellers blir det salg av kaffe, Totenkringle og is på tunet, mens Lensbygda trekkspillklubb spiller. Se mer informasjon i vedlagte invitasjon og program, og les mer om Valle 100 år: http://www.lena-valle.vgs.no/nyheter/valle-er-100-ar-i-ar.80446.aspx

Elevene som går naturbruk på Lena-Valle vil fortelle om de ulike utdanningsvalgene som naturbruk har å tilby. Årets kull på naturbruk er 184 elever som er det høyeste på ca. 25 år. Voksenagronomtilbudet blir også presentert, også det er populært. Både ungdom og voksne fra hele fylket har blitt utdannet på Valle i 100 år.Lena-Valle videregående skole er Oppland fylkeskommunes eneste naturbruksskole, og mye spennende er i ferd med å skje på skolen med utbygging av nye husdyravdelinger på Presteseter og ny  anleggsgartnerhall. Flere bygg er under planlegging, ikke minst i lys av det grønne skiftet. Dette vil rektor Torfinn Overn fortelle om denne dagen.

Dette blir en dag for å se, oppleve og lære!

Vi ønsker alle unge og voksne hjertelig velkomne til Lena-Valle videregående skole avdeling Valle lørdag 23. september!

Invitasjon Valle 100 år