Kåringen av årets lokallag er basert på aktiviteter, medlemsutvikling og synlighet gjennom året, og prisvinner av årets lokallag får 5000,- kroner på konto og blir nominert videre til årets lokallag i Norges Bondelag.

Det er moro å ha det gøy i lokallaget, smilte bondelagslederen for Tynset Bondelag, da han fikk tildelt prisen.

Tynset har utpekt seg, men også andre lag har gitt Tynset konkurranse i 2023.

Kampen om rundballene

Rundballerydding på årsmøtemiddagen 2024.

For i likhet med situasjonen etter ekstremværet Hans sine herjinger, måtte det ryddes opp rundballer under årsmøtetmiddagen.

Ringebu-Fåvang Bondelag, Fåberg, Øyer Tretten, Sør-Fron og Biri Bondelag får storros for sin innsats for å berge både rundballer og omdømme i det virkelige liv. Men flere av laga skal også ha ros for innsatsen under kampen om å få opp Marshmallows fra vannbalja, da lagene ble utfordret til ny kamp under årsmøtemiddagen. Denne gangen var det heldigvis mer moro å rydde opp, og selv om det også nå ble bløtt, var smilene på plass.

På våren var været også en demper på humøret, og Løten og Stange Bondelag fikk Klinex for å arrangere trøstekafé til medlemmer før våronna kunne ta til. Tufsingdalen Bondelag fikk reinsdyrpølse for sin innsats med beiteutfordringer, Brandbu og Gran Bondelag fikk Freias gode venner, for sitt samhold, bondelagsleder Elisabeth Gjems fikk tidsur, som symbol på at det går i full fart døgnet rundt. Hedmark Bygdekvinnelag fikk rosende ord og beredskapsgave for sin innsats for å sette norsk mat på kartet.

Det ble ikke minst også delt ut potetgull til alle årsmøtedelegater – for tross alt fortjener alle gull etter et særs krevende år for næringa.

Tynset markerer seg mest

Men Tynset kom altså først over målstreken og på toppen av pallen i lokallagskampen gjennom at de har hatt jevnlige medlemsmøter, og de samarbeider veldig godt med kommune og skole. De er ikke minst medarrangør nærmest i «alt» som skjer på Tynset, vi kan nevne Landbrukets dag, Spekematfestivalen, Påskequiz i lokalavisa og mye mer.

Tynset Bondelag er også godt synlige i media, og de er flinke til å formidle viktige saker på sin Facebook-side. Tynset Bondelag er særs kreative og har også skaffet seg sponsorer og laget egne jakker.

I 2023 hadde Tynset Bondelag en økning på 18 medlemmer, økningen kom riktignok etter 1. november, så de la inn en skikkelig spurt under vervekampanjen.

Tynset Bondelag er et veldig offensivt lag, og leder i laget, Olav Urset Østigård, beskriver medlemsøkningen sin slik;

 Jeg tror økt medlemstall skyldes at folk i regionen ser hvor viktig landbruket er for all aktivitet.

All ære til årets topplag Tynset, stå på videre, og andre lag må la seg inspirere!

Se flere bilder fra årsmøtet i Innlandet 2024.