Torsdag formiddag kom beskjeden fra Hamar Olympiske Anlegg (HOA) : Årets planlagte utgave av Midt i Matfatet i september er avlyst.
"Vi har ventet lenger enn de fleste matfestivaler med å ta denne avgjørelsen, da vi har sett et stort ønske om- og behov for gode og trygge salgsarenaer for våre utstillere. Nå har alle mulige steiner blitt snudd for å finne en løsning, men dessverre så går ikke dette i år, sier Viggo Sundmoen i HOA.

Her er pressemeldingen fra HOA:

«Vi beklager å måtte meddele at Midt i matfatet 18-20. september må avlyses.

Vi prøvde i det lengste å få godkjenning for å få til et arrangement også i år. Dette fikk vi dessverre ikke til.

Som noen av dere skrev i Nationen: ‘Nå er tiden inne for å støtte bonden og de små produsentene som skaper krydder i hverdagen, produserer lokale spesialiteter og står som vertskap for minneverdige arrangementer. Dette er bedrifter som bidrar til arbeidsplasser, bevaring av kulturlandskapet og er en viktig faktor for å beholde en viss selvforsyningsgrad i landet.’

Dette ønsket vi å bidra til. Vi ønsket å lage en god og trygg salgsarena spesielt for dere produsenter og å få fram mangfoldet for publikum. Vi kommer sterkere tilbake, og jeg håper vi sammen kan fylle Vikingskipet til randen med gode smaker og opplevelser i 2021!

Ta vare på dere selv og hverandre! Med vennlig hilsen alle oss i HOA»

Hedmark Bondelag deltar selvfølgelig på Midt i matfatet i 2021.