Syver Skogsrud gir alt i melkespannholde-konkurransen.

Tradisjonen tro har Elverum Bondelag og Hedmark Bondelag stand på De nordiske jakt- og fiskedager. 10.-13. august 2017 finner arrangementet sted for 55. gang i Elverum.

Kjærlighet til norsk mat er tema på Bondelagets stand i år. Det viser seg både i fristende servering av vafler/sveler, søte premier og i informasjonsmateriell. Og ikke minst ved innhegningen med folkekjære sauer og geiter! Der er det stadig mange for å hilse på. Geitene er særlig nysgjerrige, og klatrer gjerne litt opp for å komme nærmere de som kommer borttil.

I år oppfordrer vi til å «jobbe» for føda på to ulike vis – enten ved å bruke de små grå i vår allsidige quiz om norsk mat og matproduksjon, eller ved å bruke musklene i overkroppen på melkespannholding!

Dette har vist seg veldig populært. På Elverum Bondelags mange benker og bord sitter besøkende og koser seg med kaffe og biteti, mens de prøver seg på quizen.
Og mange utfordrer seg selv med å holde melkespann i et halvminutt, et minutt eller to-tre-fire i etterkant.

Premie er det til alle: Kjærlighet på pinne med påskriften KJÆRLIGHET TIL NORSK MAT.

Sammen med Bondelaget på dette tunet er Bryn gardsmeieri. I tillegg er Hedmark Bygdeungdomslag med fredag og lørdag, og de to dagene er det ungdommene som tar seg av melkespannholde-konkurransen. Videre er Heradsbygd Bygdekvinnelag i bresjen i serveringsboden lørdag og søndag.

Du verden som vi koser oss i sommersola på trivelige Norsk Skogmuseum. Hjertelig velkommen til oss!


Julianne Isabel Eie har solide overarmsmuskler, og holdt ut i laaaang tid!


Madelen Brenden Olsen fikk god kontakt med geitene. Bak: dyrepasser Jens Grindalen, lillebror Øivind Brenden Olsen og mamma Jeanette Brenden.


Folksomt - og populært med en vaffel og kaffe, samt quiz!


Marit Sendstad viste seg å være gørsterk. Mannen Morten Sendstad hevdet han var overrasket over utholdenheten, og mente at det nå måtte bli enda mer takvask hjemme.


Morten Sendstad i sterk og stram positur.


Kjærlighet til norsk mat, i dobbel forstand.


Per Bryn, Amund Grindalen og Jens Grindalen ved Bondelagets bord, og med nytt beachflagg og banner.


Bjørn Sagbakken på farten med quiz til de mange interesserte.


Strålende vær under 2017-utgaven av jakt- og fiskedagene.


Det er snart valg, og da er mange politikere på farten. Her KrFs listetopp Magne Rydland i samtale med nestleder Lars Opsal jr, nestleder i Hedmark Bondelag.


Hedmark Bygdeungdomslag står for melkespannholde-konkurransen fredag og lørdag.


Anna Henriksen fra Hedmark Bygdeungdomslag tar tida på Tor Markus Haug og Torstein Haug. Sønnen knuste faren: 4,30 mot 1,57!


Maria Cecilie Aardalsbakke gir alt!


Hedmark Bondelags leder Erling Aas-Eng tok seg en ekstra tur til Elverum i forbindelse med at HJFF dro i gang rovdyrdebatt i form av bålprat med hedmarkspolitikere.


Finere tatoveringer finnes vel ikke - Pernille Molid Andersen med tatovering med traktor, gris og ku.