Avstemmingen foregår fram til 1. oktober, og prisen blir delt ut i løpet av oktober hos vinneren av prisen. 

SpareBank 1 Østlandet og Innlandet Bondelag står sammen bak prisen, som i år deles ut for åttende gang.

En jury fra de to virksomhetene har plukket ut de fire finalistene fra de mange solide kandidatene som ble meldt inn fra publikum i forslagsrunden.

- Innlandet er et svært mangfoldig matfylke, og vi har så mange dyktige ambassadører for den viktige matproduksjonen vår. De står for en fantastisk kvalitet og et vesentlig bidrag til vår matberedskap. Vi har også i år fått imponerende mange bra forslag, og vi har plukket ut fire særdeles gode og flinke kandidater som oppfyller priskriteriene på en flott måte, sier Anne Rustad, rådgiver i Innlandet Bondelag.

Stem her!

Kort om kandidatene:

  • Tørresvangen Gårdsysteri, Tynset kommune
    Tørresvangen ligger på Kvikneskogen, hvor de på gården driver et lite gårdsysteri og gårdsutsalg. 
  • Nermo Hotell, Øyer kommune
    Nermo Hotell er kjent for sitt gode kjøkken med sesongbasert og norsk hjemmelaget mat med stuttreiste råvarer. 
  • Haug gård, Ringsaker kommune
    På Haug Gård driver de åpen gård hvor de inviterer barnehager og skoler. De har kyllingproduksjon, produserer økologiske grønnsaker, blomster og har egen gårdsbutikk.
  • Noraker gård, Aurdal i Valdres 
    Nils Noraker er en dyktig rakfiskprodusent som gjennom mange år har levert rakfisk av høy kvalitet. 

Les mer om kandidatene her!

Kriterier for prisen er at kandidatene innehar noen av følgende kvaliteter: 

  • Fremmer mat og landbruk på en positiv måte.
  • Er nyskapende, framtidsrettet og viser innovasjonsevne.
  • Er en god ambassadør og bidrar til økt optimisme og rekruttering i næringa.
  • Har forankring i Innlandet med fokus på lokalprodusert mat. 

Les mer om prisen og tidligere vinnere her.