– Som utenrikskorrespondent i USA kobler du veldig av Norge. Du er jo på et helt annet kontinent. Og mange tenker kanskje ikke over at USA er så stort som det faktisk er, sier Os.

Det er flere ting han allerede savner med å bo og jobbe i USA. Blant annet at alt er lett tilgengelig gjennom selskapet Amazon. Os forteller at om det er noe du trenger eller vil ha, så bestiller du det bare, og du har det hos deg neste dag. En annen ting er hvordan amerikanere er som folk.

Uansett hvor du er så er det en veldig åpenhet i USA. Amerikanere er glade i å snakke, så det er mye lettere å starte en samtale der enn hva det er her i Norge.

Lars Os

Han forteller om flere møter med amerikanske bønder. Noe som har gjort inntrykk.

– Amerikanske bønder er veldig smarte folk. De følger med på ting. Det er helt utrolig hva de forstår av samfunnet og det som rører seg. De er nødt til å skjønne ganske mye. Alt er markedsstyrt, sier Os.

Planglagt over lengre tid

Men i sommer ble det altså klart at Os skulle flytte hjem til Norge og ta over familiegården i Os i Østerdalen. Dette er noe han har planlagt over lengre tid.

– Dette har vært snakket om i flere år. Og det er flere grunner til at jeg vil ta over gården. Det ene er at jeg har ei søster som er yngre enn meg som bor i Oslo. Hun har ingen interesse i å ta over gården. Vi har heller ingen andre i slekta som kan ta over. Så har var det liksom enten eller, sier Os.

Han legger til at det er en familiegård som har vært i familien siden 1650. Og at lange tradisjoner står sterkt hos han.

– Man kjenner det godt i både bena og i kroppen at dette står sterkt, forteller Os.

Hvordan Lars har det som bonde i Norge, og hva han tror om framtida til norsk landbruk, kan du høre i Landbrukspodden. Her kan du høre episoden