Fikk ferske sveler på tur hjem
Nå er jeg sulten, dette passet bra, sa forbipasserende på vei til skysstasjonen på Lillehammer i ettermiddag. Oppland Bondelag slo et slag for egne råvarer og serverte ferske sveler.
Vi slår et slag for gode råvarer i dag, sier fylkesleder i Oppland Bondelag Kristina Hegge. Med seg har hun representanter for lokallagene i Lillehammerregionen, og planen er klar: Vi skal steke sveler med gode norskproduserte ingredienser og servere folk på tur hjem fra skole og jobb på Lillehammer.
Lillehammer skysstasjon er et knutepunkt for mange på ettermiddagen, og tiltaket ble godt tatt i mot. Dette passer godt på tur hjem, sa folk som fikk sveler med syltetøy og litt informasjon om norsk landbruk på kjøpet.
Mer på kjøpet
På kjøpet får du også en del goder når du velger norske landbruksvarer:
Norsk mat er:
- produsert med minimal bruk av plantevernmidler
- produsert med minimal bruk av antibiotika
- norsk dyrehelse er i verdenstoppen
- produsert uten genmodifiserte organismer (GMO) og vekstfremmende hormoner
- Norsk mat er sunn, trygg og god!
Norsk mat gir:
- 90.000 arbeidsplasser og industri - Norges største fastlandsindustri
- viktig matberedskap - vi trenger å produsere mest mulig av maten vår sjøl
- åpne kulturlandskap
- bosetting i hele Norge
Slår et slag for norsk matproduksjon over hele landet
Norges Bondelag arrangerer ulike kampanjer over hele landet i disse dager. I Oslo fikk Stortingspolitikere servert frokost. Det er oppkjøring mot årets jordbruksforhandlinger. De starter med at jordbruksorganisasjonene leverer sitt krav i forhandlingene torsdag 26. april. Og Representantskapet i Norges Bondelag har gitt forhandlingsutvalget sitt klar marsjordre: Sats på framtida og øk verdiskapinga i landbruket.