Vi ønsker at alle får en god eierskifteprosess. Det er ofte mange involverte i en eierskifteprosess, og det er vanskelig å gjøre alle til lags, men med gode forberedelser og åpen og inkluderende dialog, ligger det godt til rette for et vellykket eierskifte.

Derfor arrangerer Bondelagene i Innlandet kurs for dere som er på tur inn i næringa, på tur ut av næringa, eller på annen måte er involvert i en gardsoverdragelse. En felles plattform for alle parter i en eiendomsoverdragelse vil gi dere en god start på en svært viktig prosess.

Vi har arrangert eierskiftekurs i mange år, og de siste årene har vi hatt med oss Ole Christen Hallesby og Mariann Andersen som kursholdere. Dette har vi fått gode tilbakemeldinger på. De er kursholdere med bred erfaring innen de ulike sider som må belyses når en gard skal skifte eier. Sammen vil vi bidra til gode eierskifter i landbruket!

 

Kom hele familien og bli med på både det faglige og sosiale

Kursene er støttet av Innlandet Fylkeskommune og Norsk Landbrukssamvirke, og vi ønsker med disse midlene og legge økonomisk til rette for at dere stiller med flere fra hver familie. Fra tidligere kurs har vi fått tilbakemeldinger om at de som kommer hele familien, dvs begge parter i hver generasjon og gjerne søsken i yngre generasjon, får et bedre utbytte av kurset enn de som kommer alene. Videre anbefaler vi at alle blir med på middag og det sosiale ellers på kvelden. Her knyttes nye kontakter, og dere treffer andre som er i lignende situasjon som dere selv.

Det går fint an å bo på hotell selv om det er kort vei hjem.

 

Fra et tidligere kurs: «Jeg er så glad for at vi deltok alle sammen, at også søsken til den som skal ta over ble med. Dette var virkelig verdt pengene!» 

 

Tre kurs i høst/neste vinter

De tre kursene vi tilbyr er::

 

Når du trykker på lenka for aktuelt kurs, kommer du videre til sida med prisoversikt, og der kan du også melde deg på.

 

Påmeldingen er bindende.

 

Kursholderne Ole Christen Hallesby og Mariann Andersen