Bli med på Landbruksvikua 25.-29. januar 2021
Mandag til fredag i uke 4 blir det Landbruksviku i Innlandet - gratis og smittefritt fra ditt eget kjøkken eller stue - med podkaster hele uka, diskusjonsfora fredag formiddag og en digital bondepub fredag kveld.
Fem temaer over fem dager
Vi har plukket ut fem temaer som får hver sin podcast-episode. Hver morgen under Landbruksvikua legges det ut en ny podcast.
Podcastvert er Frida Gunnestad Johansen, bedre kjent som vert for podcasten "Landbruk på øret" i Norsk Landbrukssamvirke. Hun har med seg kjente personer i studio for å snakke om ting som rører seg i Innlandet på landbrukssida.
Disse podkastene blir liggende her på nettsida, og du kan høre på dem senere også.
Podkastprogram
Mandag 25. januar - Innlandet – Matregion nummer 1 – med en smak av mangfold
Gjester i studio: Elisabeth Gjems, nyvalgt leder i Innlandet Bondelag og Gunn Jorunn Sørum, ringsaksokning, tidligere NBU-leder, ansatt i Norsk Landbrukssamvirke og nå rådgiver i Gartnerhallen
Innlandet er landets største landbruksfylke. Vi har en særs mangfoldig matproduksjon med alle slags produksjoner, en omfattende videreforedling og er et kjerneområde for dyravl og planteforedling.
Hør podkasten her
Tirsdag 26. januar - bonden og beredskap – for samfunnet og for bonden
Gjester i studio: Anders Formo, gardbruker på Sel og styremedlem i Innlandet Bondelag og Jan Helge Kaiser, fylkesberedskapssjef i Vestfold og Telemark
Bonden er en viktig beredskapsfaktor for samfunnet og bonden trenger god beredskap på egen gard.
Hør podkasten her
Onsdag 27. januar - Ingen av ungene vil ta over – hva gjør jeg?
Et tema mange kjenner på, og som kan være vanskelig å snakke om. Vi vil stikke hull på noen tabuer i familien og i bygda.
Gjester i studio: Lars Olav Bjerklien, har solgt garden, men jobber fortsatt i landbruket og Ole Christen Hallesby, rådgiver i eierskifte og andre veivalg i landbruket
Hør podkasten her
Torsdag 28. januar - Ny giv for bygdeliv!
Fokus på samfunnsengasjement og viktigheten av et godt miljø rundt seg, og hva vi som bønder kan bidra med sjøl.
Gjester i studio: Øistein Aasen (Årets unge bonde 2019) og Randi Ødegården (finalist Årets unge bonde 2020). De representerer unge engasjerte Innlandsbønder fra hver sin region; Nord-Østerdalen og Valdres
Hør podkasten her
Fredag 29. januar - Ektefelle/samboer med en bonde – Hvem er jeg?
Hvordan er det egentlig å være gift/samboer med en bonde?
Gjester i studio: : Lars Tyriberget og Marte Røhnebæk. Lars er inngiftet/samboer på gard og Marte har tatt over hjemgarden sin sammen med mannen. De har begge gjort seg noen tanker om dette temaet.
Hør podkasten her
Diskusjonsforum og Bondepub på zoom
Fredagens egne arrangement gjennomføres digitalt på zoom. Lenke til arrangmentene legges under overskriftene under (en lenke for hvert arrangement). Du trenger ikke laste ned zoom på din telefon/nettbrett/pc, men det kan være en fordel.
Her er en liten guide for nedlasting av zoom.
Bli kjent med en fra andre kanten av Innlandet
Fredag 29. januar kl. 12.00 inviteres dere inne i et digitalt møte sammen med andre Innlendinger og vi diskuterer ukas temaer i grupperom. Podkastvert Frida Gunnestad Johansen vil oppsummere ukas podkastepisoder før deltakerne forflyttes inn i digitale grupperom for å diskutere dette mer ut fra egne interesser og egne erfaringer.
Zoomlenke til arrangementet (tast passord 1234 hvis nødvendig)
Pub-runde med folk fra alle kanter av Innlandet
Fredag kveld blir det sosial hjemme-alene-fest.
Kl 20.00 tar du med deg halvliteren eller vinglasset, sett deg i sofaen og kos deg med underholdning fra selveste Karoline Amb før du plutselig havner i en bar sammen med andre innlendinger som sitter i sin sofa.
Smart og smittefritt!
Zoomlenke til arrangmentet (passord ved behov: 1234)
Hvorfor digital Landbruksviku?
Egentlig skulle vi samle bønder og bondepar til Landbrukshelg på hotell siste helga i januar.
Det får vi ikke gjort så lenge smitten fortsatt svirrer rundt i samfunnet. Derfor prøver vi å gi dere litt faglig og sosialt påfyll – uten smitterisiko. Arrangementene er gratis, og det støttes av midler fra Innlandet Fylkeskommune.