Mandag 13. mai åpner norske bønder opp gårdsbruk over hele landet og inviterer alle til å følge hverdagen på gården gjennom Facebook.

- Mange er glade i norsk mat og stadig flere er opptatt av hvordan maten vår lages, derfor inviterer vi til Åpen Gård på Facebook. Jeg håper mange bønder som mulig over hele landet vil være med å bidra. Alt du trenger å gjøre er å publisere livesending, film eller bilde på facebook eller instagram med #åpengård den 13. mai, sier Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag.

Arrangementet Åpen Gård på Facebook gjennomføres i regi av Bondelaget for tredje år på rad.

- Vi har mye å være stolte av og mye flott å vise fram i norsk landbruk, her er det bare å hive seg med, avslutter bondelagslederen.

Slik kan du vise fram gården din på Norges største Åpen Gård:

  1. Du kan sende direkte fra gården din. Da går du inn på Facebook via telefonen din og trykker på "send direkte" i postefeltet. Du kan for eksempel kalle sendingen "Åpen Gård på Facebook #åpengård". Husk og sett personverninnstillinga på innlegget som Offentlig/Public. Etter at direktesendinga er over, kan du dele videoen på din egen profil.
  2. Du kan poste videoer eller bilder fra gården din. Post gjerne på egen profil og på Facebooksiden til Åpen Gård. Merk alle videoer, bilder og direktesendinger med #åpengård. Da er det lettere for de som har lyst til å få en smakebit av Åpen Gård å søke opp innlegg.
  3. Hold deg oppdatert og få inspirasjon ved å melde deg på facebook-arrangementet til Åpen Gård på facebook.