Kolbu- og Østre Toten Bondelag arrangerte Åpen Gård i Lenaparken i forbindelse med arrangementet "Helt på Jordet"

Lokallagene stilte med sauer, griser, kalver og kyllinger. Det er populært og det var tett med barn rundt disse bingene stort sett hele tiden. De som ville fikk komme inn til dyra og hilse på.

I tillegg var det hopping i høyet og tråkketraktorer, så det var full fart hele dagen. 

Det ble arrangert natursti for barna der alle fikk premie.

Det ble utdelt puslespill, refleks og juice eller youghurt fra Tine. 

Her var det ca 300 som deltok. Totalt ble det anslått at det var 3000 innom parken i løpet av dagen.

Det ble en veldig bra dag og masse god omtale av det vi i landbruket driver med.

Christian Diskerud Meyer mater kalven. Leder i Kolbu Bondelag - Per Jomar Slåtsveen nederst bilde til høyre.

Fall Øvre Gård

Det var fullt på tunet til Julie Magnussen og Pål Odnæs da de inviterte folk inn på tunet sitt. De hadde åpnet fjøset for besøkende. De har 300 kyr med stort og smått, melkekyr og kjøttfe. Det er et moderne fjøs med melkerobot.

Kalvebingen var et populært sted for ungene, og på tunet var det salg av både honning, spekepølse, hamburgere, flatbrød og vafler.


 


Landbruksdagen på Valdres Folkemuseum

Her er noe av det som foregikk på Landbruksdagen:
Fremvisning av av den varierte og tradisjonelle husfliden frå Valdres.

Kalvemønstring, utstilling av ulike dyr og riding
Natursti, presisjonskjøring med trøtraktor og hyttebygging for de litt yngre
Boder med kortreist mat basert på lokale råvarer 
Uttak til NM i potetskrelling
Framvisning av maskiner og utstyr til jord- og skogbruket; hogstmaskin m/markberedingsutstyr og traktor m/redskap.
 

E

Emil Hagen Bergene 3år godt kledt for ein regndag med kalven Fiona. Han fekk ei "hjelpende hånd" med kalven til å koma gjennom svingen. Bak kommer Torjus Ranheim 8 år.


Vinneren Vårin Håvelsrud Svarre, av årets Kalvemønstring Landbruksdagen på Valdres Folkemuseum. Dommar Guri Hegge Skrindsrud t.h.

 

Her er årets yngste kalvemønstrer Emil Hagen Bergene 3 år med  kalven Fiona. Det regna lett heile dagen men det la ingen dempar på stemningen.

Arnfinn Beito hadde ansvaret for kalvemønstringa på Landbruksdagen 18.8. Her intervjuer han Stine Hillestad Sollie 8 år, ho har mønstra kalv kvart år sidan sidan ho var 3. Kalven heiter Kosebamse

Åpen Gard på Valstad 6. oktober.

Det var 152 personer innom på åpen gård arrangementet på Valstad 6. oktober. Utstilling av mange forskjellige dyr, bl.a. sauer, hest, geiter, moskusender, høner, kalver og bier.

Det var forskjellige akvitiveter for barn, bl.a. naturstig (bondelaget sin som var veldig fin for store og små),   smoodiesykkel- sykkle din eigen smoodie og velg ingredienser, trøtraktor konkurranse, kaste erteposer på papptallerkener med forskjellige poeng, kaste tennisballer på blink med ulike poeng, som etterpå måtte        summerast. Bygge ein tre- og metallfigur som er lik ein du får sjå i 30 sekunder, mjølk  "Valstadkyre".

Øystre Slidre Bondelag stillte med eigen stand og parkeringsvakter. På standen hadde vi m.a. fine hefter om kyr, sauer, geiter, høner, griser, korn, poteter og ikkje minst matboks mi som barna fekk med seg heim. 

4H barna var med som arrangørar og solgte nystekte vafler, grilla pølser og hamburgere. Kjøttmaten var sponsa av det lokale bondelaget.

Tine stillte med stand og smaksprøver av ny lakrisyoghurt, eplejuice frå Hardanger og ein drikkeyoghurt.