Anne har sin første offisielle arbeidsdag i Bondelaget 1. september, men hun tjuvstartet litt og var med på styretur i Gudbrandsdalen i to dager, samt at hun også allerede deltar på Norges Bondelags organisasjonssjefssamling i Oslo.
 
- Det ble full fart fra start, men det er spennende å møte og bli kjent med mange nye folk utenfor kontoret i Innlandet. Da kommer man raskere inn i det, sier Anne, som tar utfordringen med et smil. 

Beina på jorda

Anne har vokst opp med mjølkeproduksjon på Tretten, Øyer kommune, men det var en yngre bror som tok over bruket. Anne bor riktignok fortsatt i kort avstand til oppvekstmiljøet. Hun kommer fra jobben som økonomisjef i Øyer kommune, der hun har jobbet siden 2009. De første årene jobbet hun med analyse og utredningsarbeid, og de siste seks årene som økonomisjef. Anne har utdannelse fra Norges landbrukshøgskole på Ås, som i dag heter Norges miljø- og biovitenskapelig universitet (NMBU). Hun har master i økonomi og ressursforvaltning og masteroppgava tok for seg prisfastsettelse på mjølkekvoter. i tillegg har hun også grunnfag i statsvitenskap fra Høgskolen i Lillehammer.

Politisk aktiv

Anne har også vært politisk aktiv og var heltidspolitiker på fylkesnivå gjennom et par år for Senterpartiet. 

- Da ledet jeg en komité hvor vi behandlet ulike saker. Jeg kjenner også til dagens landbruksminister gjennom mitt politiske engasjement, og det kan jo være greit i denne jobben, forteller Anne med et lurt smil.

Anne er gift og har to barn på 11 og 15 år. Nå gleder hun seg til å til å jobbe mer med landbruksfaget igjen.

- Jeg kjenner ikke Bondelaget fra innsiden fra tidligere, men jeg har et godt inntrykk av organisasjonen, her er det mye kunnskap og sterkt engasjement. Jeg håper at jeg kan bidra så godt som mulig i det jeg ser som en krevende tid for jordbruket, avslutter Anne. 

Vi ønsker Anne velkommen med på laget!