HØSTDALSDAGENE 2012, 12-14.JULI

Programmet for Høstdalsdagene 2012 ligger ved pressemeldingen, og allerede, onsdag 11/7 kl. 17.00 tjuvstarter de to innleide budeiene under de 3-4 siste arrangementene på Høstdalen med eget kurs i basic matlaging
og trening.

Universitetslektor Margrete Vistnes fra Universitet i Stavanger har mat og helse som fagområde, mens eliteidrettsutøver Hilde Gjermundshaug Pedersen er kjent for alle. Disse to holder kurs for et 10-talls deltakere på Alvdal ungdomsskoles elevkjøkken, om temaet mat og trening. Fortsettelsen ser dere i programmet, med temadager på tradisjonsmaten, husfliden og kulturen fortløpende torsdag, fredag og lørdag.

Les programmet her 

ÅPEN SETER PÅ ROMSDALSSETRA 15.JULI

Gun og Hilde på Romsdalssetra i landets lengste seterdal, Einunndalen i Folldal, har allerede lagt bak seg tre åpningshelger med besøk og starten på sesongen ser kjempebra ut. Kanskje passerer de 3000 besøkende og mere til innen sommerens slutt.

Søndag er det duket for den vanlige setersøndagen med både dyr og mattradisjoner i fokus – sjekk vedlagte  plakat!

SOMMERMORO I DALSBYGDA MED ÅPNE SETRE

Utistuvollen har oppe hver lørdag og søndag i perioden 30.juni til 5.august, og kommende helg forventer både de og våre andre medlemssetre i Dalsbygda storinnrykk når Sommermoro i Dalsbygda arrangeres. Les mer på http://www.os.hedmark.no/Hva-skjer/Sommermoro-i-Dalsbygda/ 

RAUSJØDALEN MED FAMILIESØNDAG 15/7

Rausjødalen setermeieri arrangerer påny familiesøndag, og tillegg til mat og dyr blir det visekonsert med Stefan Strøm som har besøkt setra flere ganger før. Svensken spiller på et stort register, og vil garantert trekke nye besøkende til Nord-Europas eldste meieri også denne søndagen.

 For mer info