Åpen Gård i Froland

Av Øystein Moi,
  • Tips en venn om denne siden

For fyrste gong, i moderne tid, vart det skipa til Åpen Gård i regi av Froland Bondelag. Dagen var sundag den 6. september - og åstaden var Homlegården. Himmelkvelven var skyfri, klår og blå - og haustsola laga ei fin ramme kring eit vellukka arrangement.

Foto: privat
- Dette var første gang Froland Bondelag arrangerte Åpen Gård, så vi hadde veldig lite konkret å forholde oss til i planleggingsfasen sier lokallagsleiar Frank Sigvaldsen.
- Initiativet kom frå Anne Grete Lieng - og i etterkant kan vi slå fast at dette blei svært så vellykka søndag på Homlegården seier ein særs nøgd lokallagsleiar. Omlag 400 gjestar  var innom gardstunet i løpet av sundagen.
- Vi håper nå at dette etter hvert kan bli en tradisjon i Froland Bondelag !!

Foto: privat

 

Foto: privat

 

Foto: privat

 

Matproduksjon midt i byen

Stadig flere oppdager gleden ved å produsere mat til eget forbruk enten det er frukt og grønnsaker, egg, honning eller andre produkter. Urbant landbruk kan skje overalt i byen, enten det er i bakgården, i hagen, på tak og vegger eller i grønne fellesarealer

Ny landbruksstrategi for Agder

Planen innholder strategier og tiltak for satsing på verdiskaping innen jordbruk, skogbruk og bygdenæringer. Artikkelen er publisert på Agderkontoret sine nettsider etter avtale med Fylkesmannen.

Frank - og verdens beste yrke

Frank Bjerg Sigvaldsen er en aktiv ung mann. Lokalpolitiker, ambullansearbeider, bonde - og medlem av fylkesstyret i Aust-Agder Bondelag. For kort siden kunne Frank invitere heile buskapen sin inn i et flunkende nytt fjøs - og denne dagen tok han i mot en flokk unge sambygdinger på gårdsbesøk.

Årsmøte i Vest-Agder Bondelag

Ordstyrar var den høgt respekterte og venesæle storbonden frå Eiken, Audun Meland. Stram som ein konfirmant, med glimt i augo - og me stø hand om ordførarklubba leia han møtelyden gjennom sakslista. Tilstades var 22 røysteføre utsendingar i tillegg til ei handfull innbedne gjestar. Åstaden var Rosfjord Strandhotell i Lyngdal.

Triveleg årsmøte i Aust-Agder Bondelag

Erik Fløystad var ordstyrar, Lars Petter Bartnes var på gjestelista, Knut Erik Ulltveit vart attvald som fylkesleiar - og gjestane fek servert eit måltid dei seint vil gløyme. Det vart på alle måtar ein triveleg og minnerik dag då Aust-Agder Bondelag skipa tiil årsmøte på Fevik Strand Hotell, måndag den 11. mars.

Årsmøte - Inn på tunet

Dei siglar i medvind. Stadig nye medlemmer. Ungdomeleg pågangsmot. Tøffe investeringer og tru på framtida. Kvinnene er i fleirtal, dei løftar i flokk - og resultata kan dei vere stolte av. Søren Hodne serverte stuttreist gryterett, Ole Magne Omdal var i godlag, det var fyr på peisen - og det vart eit triveleg årsmøte i "Inn på tunet, Sørlandet."

Krevede situasjon for gjenvinning av landbruksplast

Grønt Punkt Norge som driver returordningen har varslet at de må øke vederlaget for landbruksplast fra 1. april for å hindre at ordningen kollapser. Årsaken er i stor grad at avfallsbransjen sliter med å få avsetning på returplast.

Våren er en spennende tid i vår bransje

Fylkeslederen i Aust-Agder Bondelag, Knut Erik Ulltveit, er en travelt opptatt mann nå om dagen. Mer engasjert enn de fleste, og med et våkent blikk fram mot de kommende jordbruksforhandlingene. Ulltveit har sendt oss noen tanker. Tanker fra førersetet i en velbrukt og nedstøvet gårdsbil. På vei mellom to møter. Midtvegs mellom Fylkesmannen og Agderkontoret.

Dette skjer i Agder

Onsdag
15
april

UTSATT på ubestemt tid - Kurs: Biovarme på gården

Hos Preben Gitmark, Gitmark 52, 4790 Lillesand
Onsdag
11
november

Bondelagets Skattekurs i Agder

Scandic Bystranda hotell, Kristiansand

Våre samarbeidspartnere