Verdal Bondelag er kjempestolte av å kunne presentere en ny flott gård til Åpen Gård søndag 30. august. Arrangementet er åpent mellom kl 11.00 - 14.00. Grillmat og vaffelservering. 

Tore Næss og Rita Aasgaard driver høyteknologisk melkeproduksjon med 67 melkekyr og totalt 150 storfe med stort og smått. Her er det melkerobåt og kyrne kan gå ut og inn av fjøset som de selv ønsker. De har også en gris med grisunger og en flokk perlehøns som folk kan få hilse på. Dessuten har de pusset opp Masstu i god gammeldags stil.  "Masstua var brukt som lagerplass, og vi har fått ryddet ut og løftet frem ting som har sin historie", sier Aasgaard. I et av de spennende rommene vil dere også finne historeiforteller Ronald.

 

I hele Masstua er det en hærlig atmosfære, som i dette rommet hvor gruva gir en god og rolig stemning. 

Av andre aktiviteter nevnes motorsagshow av Levanger Bygdeungdomslag, mens Verdal 4H og Fjellrosa 4H skal ha diverse aktiviteter for barna. Verdal sau og geit kjører gjeterhundshow, og både Felleskjøpet, Verdal Traktor og AK Maskin kommer med utstyr. Og i og ved fjøset finner dere rutinerte Tine-folk dyrlege Roy Anders Berg. 

"Vi legger mye vekt på formidling i vårt arrangement. Det skal være en balanse mellom formidling og en positiv opplevelse for hele familien når de besøker Åpen Gård. Det skjer mye spennende og det er mye positivitet i landbruket. Det vil vi at folk skal få ta del i" sier Anne Grete Rostad, en av ildsjelene bak Åpen Gård.

 

"Vi er klare til å ta imot besøk og kan love god stemning med dyr, traktorer og lokal mat", sier hovedansvarlig Elin H. Sikkeland. 

Og så er vi spente på hvor mange besøkende vi får i år! Klarer vi å slå tallet fra i fjor, som var på over 800 gjester? Vi har iallefall kjøpt inn mere mat i år!

Sjekk ut programmet her: 

Her er oversikt over området:

Velkommer til Åpen Gård i Verdal!