Bøndene kom med sine varer og dekte langbord med produkter fra det helt tradisjonelle med honning og egg fra Leksdal , villsauskinn fra Skavhaug,  grønnsaker fra Haugslia gårdsutsalg, til litt nyere produkter som sopphøner fra Trøndersopp i Leksdal og økologisk kvitløk fra Vuku.

Som seg hør og bør på et marked ble det solgt rømmegrøt og pølse i brød for de som ønsket seg en matbit. Og en masse tradisjonsleker som stylter, hopping i høyet, potetløp, melkespannkasting og spikking av trefigurer, trøtaktorer og en gråtass som barna kunne leke på.

Det er ikke like lett å stille ut dyr under slike arrangementer lengre, men likevel ble det klarert å få brakt ned Moharigeiter og kaninunger fra Skjørholm/Dillan.

  • Vi må si oss godt fornøyd med et sted mellom 3-500 besøkende, og sopphønene fikk ”føtter” å gå på, så det måtte bringes ekstra forsyninger, slik at alle fikk kjøpt. Det var godt salg av grønnsaker og honning også, så vi fikk vist litt av hva vi har å by på i Verdal, sier Anne Grete Rostad, som har hatt hovedansvaret for arrangementet i Verdal Bondelag.

Ikke alle har fått sett hvordan man griller helstekt gris, men det ble det full mulighet for i Moeparken. Grisen ble solgt i lefse med snøfrisk, og pengene går uavkortet til barneavdelingen på Levanger sykehus. Nortura og Tine sponset råvarene, og grillmester Jørgen Baumfelder sto for grillinga. I alt ble det samlet inn kr. 2000,- kroner som skal overleveres barneavdelinga.

Grillmester Jørgen Baumfelder (t.h) fra Trøndersopp og noen nyskjerrige tilskuere. 

Arrangementet ble godt mottatt av de besøkende. Det lå en ro over Moeparken som var godt egnet for eldre og barnefamilier. Kommentarer som ”litt stiklestadstemning i Øra”, ”En herlig atmosfære som miner om gamle dager”. - Og det var akkurat det vi hadde som intensjon da vi planla arrangementet. Et sted hvor du kunne slippe ungene, og ta en kopp kaffe i ro og mak fra støy og en travel hverdag, og bli kjent med landbruket, sier Rostad.

Verdal Bondelag gir ros til alle som har bidratt til at arrangementet kunne bli gjennomført uten økonomisk/ komerisielt press. Kenneth Aksnes i Lydhagen, samt Arken sponset benker og bord, Dillan Event stilte med terminaler, og 4H, Verdal teaterlag og Felleskjøpet med utstyr til kafeen. Styret i Bondelaget er takknemlige for at medlemmene velvillig stiller på dugnad når det kjøres i gang aktiviteter av denne typen.

Verdal Bondelag ligger ikke på latsiden, selv om et stort arrangement nå er avslutta brettes ermene opp for et nytt storarrangement allerede på søndag, da skal det atter en gang arrangeres åpen gård, og denne gangen på Melby i Ness. Tro om vi slår publikumsrekorden for 2014, hvor 800 tok turen til Leirådalen? Programmet er ikke mindre ambisiøst i år, her kjører vi ikke ren reprise fra år – til år!