Styret i Verdal Bondelag er overveldet over responsen etter nok en suksess med Åpen Gård. 

- "Vi var heldige og fikk fint vær, etter en periode med kaldt vær og en del regn, og det var nok en viktig faktor til at det kom så mye folk," sier Liv Guri Kvello, som sitter i arrangementkomiteen. 

Motorsagshow i regi Levanger Bygdeungdomslag var veldig populært.

Nytt for året var motorsagshow i regi Levanger Bygdeungdomslag og historiker Ronald Indahl i den nyrenoverte masstua. Næss og Aasgaard har gjort en formidabel jobb med å gjenfinne den gamle stilen og pusse opp det gamle huset før den store dagen. Og motorsagshowet til Levanger BU trakk mye folk, både store og små, så det falt tydeligvis i god smak. 

Vi hadde dessuten to sekvenser med dyrlege i fjøset. Etter erfaringene fra i fjor, er dette en populær aktivitet, og det blir trangt om plassen når så mye folk skal inn på et så lite sted. Dyrlege Roy Anders Berg utføre sin praksis og fortalte om jobben sin. 

Aleksander Kvello var en av veldig mange barn som fikk ri på hest, i regi Sandslia Ridesenter. 

Jørgen Baumfelder griller så fort han kan til sultne gjester. 

I kiosken hadde vi salg av blant annet rømmegrøt og det var tydeligvis midt i blinken, for det ble tomt ganske tidlig. Dessuten var både hamburger, pølser, vafler, kaffebrød og is en innertier.

Verdal Bondelag ønsker å informere og reklamere for landbruket, som er både mangfoldig og stort her i Verdal.

- Å gi folk en mulighet til å komme inn på gårdene og se at dyra har det bra, få et innblikk og kontakt med landbruket er viktig for oss, slik at folk blir mer bevisste hvor maten kommer fra, og bli kjent med oss som bønder. Omdømmemessig er dette en flott arena, som gir landbruket mye good-will. Vi trenger at folk bryr seg om det vi holder på med, og verdsetter arbeidet bonden gjør", sier Anne Grete Rostad, som er nestleder i Verdal Bondelag.

Både inspirerende og motiverende.

"Og det å være med på et sånt arrangement er både inspirerende og motiverende både for meg som leder og for oss i styret. Særlig når vi får en sånn respons og så mye skryt, både fra foreldre og folk i næringa. De jeg har snakket med, både på selve dagen og utenom arrangementet, synes det er både trivelig og koselig å få muligheten til å besøke Åpen Gård", sier leder i Verdal Bondelag Anton Lund. 

Styret i Verdal Bondelag retter en stor takk til vertsfolket Tore Næss og Rita Aasgaard for at de åpnet gården sin til så mange trivelige publikummere. Og en stor takk til alle dugnadsfolk, som gjorde en kjempejobb både før, under og etter arrangementet. Og ikke minst alle som har bidratt med sponsing av arrangementet.

Nå er vi veldig spente på hvem som melder seg til neste år. Alle produksjoner er hjertelig velkommen til å ta kontakt.

Vi synes det er veldig stas å få vise det mangfoldet landbruket i Verdaln har, og Åpen Gård er en kjempefin arena til det.

Kanskje kjenner du til en gård som vi kan spørre? 

Eller kanskje en av dere som allerede har arrangert har lyst å kjøre det et år til?

Vi venter i spenning...