Nyheter

- Det er vi som er det virkelige nødlandslaget

- Det er vi som er bønda. Det er vi som sørger for maten på bordet! Oppstår det ei krise, er det vi som er det virkelige nødlandslaget – vi står på når landet trenger oss, sa Elisabeth Gjems i sin årsmøtetale, der hun tok for seg bøndenes samfunnskritiske rolle, og samtidig hva som må til for å sikre matberedskapen framover.

Åpent ledervalg ved etablering av Innlandet Bondelag

Tirsdag 1. desember slås etter planen Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag sammen til Innlandet Bondelag på konstituerende årsmøte. Det blir et svært spennende årsmøte med et åpent ledervalg. Innlandet Bondelag blir et fylkeslag med over 11.000 medlemmer i landets største landbruksregion.

- Bra forhold for mjølk- og kjøttproduksjon

Blant historiske hus og graskledde lier i Vågå, driver Ole Tronn Anderssen med mjølk- og kjøttproduksjon. Her er god tilgang på gras fra både bratte og flate jorder og gode beitemarker rundt garden og innover fjellet.

Årsmøter 1. desember 2020

Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag har hver sine separate årsmøter på formiddagen, og etter lunsj er det duket for konstituerende årsmøte for Innlandet Bondelag

- Fikk potetinteressen inn med morsmjølka

Nina Haarseth fra Rendalen dyrker mandelpoteter og mener poteten kan brukes til mye mer enn vi er vant med. Spreke oppskrifter på bruk av poteter er derfor med på etiketten på potetsekken, og de spres på gardens facebookside.

- Kylling og tre langs Glommas bredd

For Mikael Løken på Grundset i Elverum, er skog og tre fundamentet for mye av det han gjør. – Da vi bygde kyllinghus i 2014, var tre et helt naturlig byggemateriale, sier han.

- Grisen er sosial og veldig intelligent!

Ida Gillebo i Øyer har vært interessert i gris hele sitt liv. Hun har nå tatt over garden og driver med slaktegris hele året i tillegg til grønnsaker om sommeren og brøyting om vinteren. - Et mangesysleri som passer meg godt, sier hun.

- Nordens appelsin i store mengder på Toten

Jøran Narum produserer kålrot, den mest c-vitaminrike grønnsaken vi har. Han er ekstra blid i år, for nå ser det ut til å bli rekordavlinger og høsteforholdene er svært gode.

- Bringebær fra egen åker blir deilig kaffemat i kafèen

Julie Engeloug er bringbærprodusent på Grimset gård i Løten. Hit kommer tusenvis for å få en bringebæropplevelse, med selvplukk av røde, søte bær og en kaffetår med bringebærsnurr eller vaffel med bringebær attått.

- Valdres som skapt for sau

Kristin og Guro Lajord mener Valdres er som skapt for sau. Mor og datter er opptatt av å utnytte de rike utmarksressursene til matproduksjon. Vi treffer dem foran et solsvidd tømmerhus med utsikt over Vangsmjøsi.

- Høyteknologisk planteproduksjon i Grue

Nikolai Omsted i Grue driver høyteknologisk med korn og potet. – Presisjonslandbruk er på full fart inn i næringa, og det er givende å kunne være med å sette inn og bruke rett teknologi i egen maskinpark, sier den entusiastiske bonden.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere